Close

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 111

Domyślnie

CG275 mogę z czystym sumieniem polecić osobie szukającej rozwiązań ostatecznych na długie lata. Ostrożnie szacując, prędzej się znudzi niż zużyje czy zepsuje. Wyszedł niedawno, następcy są w fazie prototypowej a i to w mniejszych wielkościach (na drupie widziałem 23-24"). I jak to bywa z nowościami - nie ma gwarancji, że będą lepsze od poprzedników.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 16-07-2012 o 14:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    napewno bym byl zadowolony z kazdego monitora IPS 27" gdyz w porownaniu do mojego samsunga starego 19" to napewno przepasc.
    To wcale nie jest takie pewne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Czy potrzebny jest aż tak wielki monitor? Może wcale nie? 24 cale jest świetnym wyborem dla niemal dowolnego zastosowania. Większy monitor da tyle, że trzeba/można go dalej odsunąć. Ale wówczas dobór wielkości elementów systemowych wcale nie jest dużo większy. Często okaże się, że trzeba je powiększyć, więc zysk nam przepada i powierzchnia robocza choć ciut większa, to wcale nie uzasadnia poniesionych kosztów. A i tak zdjęcie trzeba powiększać do bardziej precyzyjnej obróbki. Tego się nie uniknie.
    Przemyślałbym tę kwestię, gdyż mocno wpływa na cenę.

Domyślnie

Większy monitor 27-30" daje rozdzielczość 2560x1440, 2560x1600px. Skok w komforcie pracy jest tak ogromny, że gdybym miał się teraz przesiąść ze swojej 30-tki na 23-24" 1920x1080px, 1920x1080px, to chyba bym się pociął.

Czy potrzebny jest taki wielki monitor?
    a...
    Czy potrzebna jest taka wielka matryca?
    Czy potrzebny jest taki jasny obiektyw?
    Czy potrzebna jest odbitka/wydruk?
    Czy potrzebna jest fotografia?

Wszystko jest potrzebne i nic nie jest potrzebne.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 16-07-2012 o 15:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    gdybym miał się teraz przesiąść ze swojej 30-tki na 23-24" 1920x1080px, 1920x1080px, to chyba bym się pociął.
    Ja podobnie. Po zasmakowaniu minimum 27", siada człowiek do 24" i nic się nie mieści na ekranie.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Hmmm ... na S2231W nie widzę tego (zielona strona/różowa strona) ... wkurza natomiast pewna nierównomierność ("podświetlenia").

W S2231W jest zwykle raczej żółto-niebieska, ale całkiem wyraźna. Nierównomierność luminancji to oczywiście kolejny "bonus" braku wielobitowej 3DLUT, ale nie jest związany wyłącznie z monitorami szerokogamutowymi.

kurde, ..ja mam S2232W i właśnie świeci mi lewa strona bardziej na zielonkawo, prawa na różowawo i znów przy samej prawej krawędzi na zielonkawo. Do tej pory myślałem, że to mój monitor jest wadliwy, a Wy piszecie, że to "norma i te typy tak mają" ?

Domyślnie

Czornyj... pochwal sie jaki masz monitor??
    Mozecie sie podzielic wiadomoscia na temat jakich monitorow uzywacie i jakie sa wasze oceny i spostrzeżenia???

Co do 24" wiem ze sa OK ale ja juz jakos sobie postanowilem ze jak juz eizo to 27"
    Nie rozumiem tylko czemu w Polsce sa takie drogie :-/

Domyślnie

Większy monitor 27-30" daje rozdzielczość 2560x1440, 2560x1600px. Skok w komforcie pracy jest tak ogromny, że gdybym miał się teraz przesiąść ze swojej 30-tki na 23-24" 1920x1080px, 1920x1080px, to chyba bym się pociął.

Czy potrzebny jest taki wielki monitor?
    a...
    Czy potrzebna jest taka wielka matryca?
    Czy potrzebny jest taki jasny obiektyw?
    Czy potrzebna jest odbitka/wydruk?
    Czy potrzebna jest fotografia?

Wszystko jest potrzebne i nic nie jest potrzebne.
    Marcin nie doprowadzaj mnie do płaczu, bo często bywam w K i mogę nie wytrzymać !
    ff

Domyślnie

Chyba jutro kupie EIZO. mam nadzieje ze jakość mi urwie łeb! bo cena na pewno
    Wydam cale pieniądze ale myślę ze to będzie udany zakup na lata.
    Nie znam sie.. moze tanszy monitor np hazro by mi wystarczyl... nie wiem nie mam okazji sprawdzic... jednak EIZO powitam w czwartek lub środę.
    Mam jedno pytanie, w sumie dwa:
    Co wy sadzicie? Eizo czy NEC? nec sv 27" jest troche tanszy :-/
    Czy potrzebuje jakaś cholernie droga kartę graficzna? mam juz kilkuletniego geforca 512mb :-/

Domyślnie

A nie lepiej pomyśleć nad PA271W? Tylko ponoć trzeba wybrać, bo ostatnio gorzej z powtarzalnością. Na szczęście są tutaj ludki co to robią.
    Albo jak szaleć to szaleć, bierz PA301.

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów