Close

Strona 92 z 338 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 3379

Domyślnie

chyba za wiele oczekujesz od innych.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

niby czemu?

Domyślnie

A powiedzcie mnie taką rzecz. Bo mi narobiliście kisielu w głowie... Do teraz byłem praktykującym wyznawcą zasady "olać i używać"... Ale sobie zerknąłem do linka, co go Grzegorz zapodał i zacząłem pstrykać w ustawieniach... Generalnie nadal olewam i używam, ale mnie ciekawość zżera. Bo piszecie tutaj o trybie AHCI. W BIOSie ustawiony mam tryb RAID. Czym się toto różni? Z takim ustawieniem przyszedł komp z fabryki, więc zakładam, że tam wiedzą, co robią. Generalnie pozmieniałem sobie te różne rzeczy i zobaczymy. Czy dysk pożyje dłużej? Khehe, dowcip mi się przypomina...

Przychodzi gość do lekarza i pyta:
    - Panie doktorze, co mam robić, żeby żyć dłużej?
    Lekarz popatrzył, pomyślał chwilę i pyta:
    - Pali Pan?
    - Palę...
    - Gorzałkę pije?
    - A chętnie, chętnie.
    - Babeczki?
    - No ba!
    - No, to od tej chwili zero papierosów, alkoholu i seksu...
    - I co? Będę przez to dłużej żył?!?
    - Nie! Ale będzie się Panu straasznie dłużyło...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Niestety wymaga opieki, a już szczególnej, gdy system nie obsługuje funkcji TRIM:
    Oj tam, oj tam... Wsadzić i używać. To tylko maszyna - narzędzie. Ale nie należy zapomnieć o automatycznym backupie, bo jak się SSD sypnie, to nie będzie czego zbierać z danych. Odwdzięcza się jednak, jak wielokrotnie podkreślano, niesamowitym komfortem w działaniu systemu. Coś kosztem czegoś. Korzystam z SSD od już będzie z dobrych 2,5 lat, w różnych systemach, większości bez TRIM, zapchane wbrew zaleceniom w 95%. Komputery działają po 16h na dobę, masę kopiuje się danych w te i wewte po SSD i jakoś nic się nie dzieje. Raz jeden OCZ Vertex stwierdził, że pomimo 50GB wolnych nie ma już żadnego wolnego miejsca. Pomyślałem: Ocho, wykrakali! Ale po wyłączeniu i włączeniu dalej działa jak gdyby nigdy nic.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    W BIOSie ustawiony mam tryb RAID.
    Tryb RAID pracy kontrolera dysków umożliwia stworzenie macierzy RAID gdy masz więcej niż jeden dysk. Nie powinno to mieć żadnego znaczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ale nie należy zapomnieć o automatycznym backupie, bo jak się SSD sypnie, to nie będzie czego zbierać z danych. (...)
    Przechodzę z XP na W7 64 pro, nie znam jeszcze tego systemu, ale ponoć ma on rozbudowane funkcje kopii zapasowych itp. Się poustawia, się będzie spało (prawie) spokojnie.

Wsadzić i używać. o tylko maszyna - narzędzie. .
    Za 2-3 lata taki Vertex 4 to już będzie zacofanie sprzętowe , więc i tak się go wymieni na jakąś nowość.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    ponoć ma on rozbudowane funkcje kopii zapasowych itp.
    Lepiej zatrudnić do tego Acronisa i niech robi obraz dysku. W razie padu odtworzenie w parędziesiąt minut.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oj tam, oj tam... Wsadzić i używać. To tylko maszyna - narzędzie. ...
    Maszyna , nie maszyna, ale ta zasada mi się niekoniecznie podoba.

Bo to widzisz, jak ktoś przyjmuje takie założenia, to potrafi to przeleźć i na kontakty międzyludzkie.

A to już całkiem fatalne, bo to przecież trzeba czasem kwiatki kupić, czy przytulić, czułym słowem obdarzyć, a nie tak ...

Zresztą, powiadam Ci, że nawet maszyna potrafi się odwdzięczyć komuś, kto ją dobrze traktuje, a nie tak jak mówisz, że się wsadzi i używa.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Zresztą, powiadam Ci, że nawet maszyna potrafi się odwdzięczyć komuś, kto ją dobrze traktuje, a nie tak jak mówisz, że się wsadzi i używa.
    Mój ojciec tak mówi. I efekt jest taki, że trzyma jakiegoś strucla z PIII 333MHz, naprawia go średnio raz na miesiąc, denerwuje się, wywala majątek w dawno nie produkowane części i nie daje sobie wmówić, że za darmo dam mu jakiegoś 10 lat nowszego DELLa dwurdzeniowego i wszystko będzie pięknie gładko chodzić przez następne kilka lat.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tom01, powiem tak, jak się pewnie domyślasz z forumowej historii, strucli nie używam, chyba że spożywczo, a najstarsza maszynka służy mi do błądzenia po sieciowych szlakach, ale nawet maszyny traktuję tak, jak na to zasługują, czyli z szacunkiem.

Nie mieszkam też w pieczarze, a i otaczające mnie na co dzień przedmioty, nie należą do klasy standard, może więc dlatego, przychodzi mi z większą łatwością szanować ludzkie wytwory?

Dość, że to jest filozofia o wiele bardziej elegancka, niż taki nonszalancki stosunek, choćby i tylko do zwykłych maszyn.

ps.
    A co do wieku, to jestem z rocznika wyśmienitych win, więc pewnie niedaleczko mi wiekowo do Twego Taty.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 92 z 338 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów