Witam!
Napisałem pewien post...jakby ktoś przeoczył wklejam linka też tutaj
LINK
Szukaj
Witam!
Napisałem pewien post...jakby ktoś przeoczył wklejam linka też tutaj
LINK
Witam w klubie, a mianowicie stalo sie: jestem uzytkownikiem d7000. Czy szczesliwym to sie okaze...Pierwsze wrazenia super! Nr ser. 634
Macie coś takiego, albo wiecie co to warte: http://allegro.pl/viewfinder-na-3-do...444423973.html Czy trzeba kupić oryginalne za 499zł![]()
Od dzisiaj jestem także posiadaczem D7000, nr ser. 635. Przesiadka z D40 i D3000. Pierwsze wrażenia to szybkość działania, świetna ergonomia, dla mnie wręcz rewelacyjna. W porównaniu do poprzedników jakość zdjęć przy ISO 800 i wyższych jest wręcz kosmiczna.To tak na gorąco![]()
Ostatnio edytowane przez IcyMan ; 12-07-2012 o 22:37
"Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"
Witam!
Mam, więc warto coś skrobnąć w tym temacie.
Byłem na spacerze zapoznawczym z nowym nabytkiem, czy to miłość czy nienawiść będzie? zobaczymy:
Wnioski są takie, nie da się ukryć: cena, funkcje, waga, ergonomia, jakość obrazka, to zmyłka że klient czuje się jakby posiadał d700 lub d300s, zapominając że to nadal enry-level czyli linia amatorska. pisząc to mam na mysli pracę układu AF. Zdjęcia robiłem Sigmą 18-200. Na szerokich kątach lubi poprawiać, co wyostrzenie to przestawia pierscień, a że na szerokim ciężko zobaczyć w wizjerze czy ostro to potem jest różnie. Na długim końcu już jest lepiej, choć należy unikać gładkich powierzchni. D7000 lubi mieć jasno określone dla niego kadry.
Ale najpiękniejsze jest to, że wychodzę na zdjęcia, zapominam o bożym świecie i wracam z uśmiechem do domu...nie tracąc czasu na ustawianiu baterii do testów
Ostatnio edytowane przez woit ; 14-07-2012 o 22:54
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
woit dobrze pisze. Jeden z "nieulubionych" tematów to twarz ludzka, np jeżeli twarz jest w wizjerze rozmiaru od wielkości okienka AF do 1/2 wielkości tegoż. Dla tego aparatu twarz tej wielkości ( czyli z dużej odległości lub na szerokim) to mało kontrastowy cel. Aparat potrafi robić zdjęcia bardzo wyraźne (całe serie ) a potem nadchodzi seria kiepskich, i próby zmniejszenia czasu, przytrzymywanie aparatu, żeby nie było wstrząsu wywołanego lustrem.
Jest za to niesamowity na LV, gdy powiększy się obraz i ostrzy ręcznie. Jak kupię porządny statyw to ruszę na kwiatkiNo i film - obraz super AF-F do d... dlatego pytałem o ten LCDVF za 88zł. Może Fatman tu zajrzy i oceni. No i ( chyba się już powtarzam) manualne z tym aparatem to poezja.
Najtańszego lcdvf nie polecam, meike jest dużo lepszy (i niewiele drozszy).
Dzieki. A powiedz mi jeszcze czym zlepić filmik, bo ViewNX nie daje rady - limit to 5 min a efekt to zniszczony i porwany film. Windows Movie Maker nie obsługuje takiej rozdzielczości. I jeszcze jaki komputer daje radę takim plikom. Tzn. mój laptop wymięka a szwagier mówił mi, że mało który daje radę.
Miałem: Minolty, Canony, Fuji, potem D90, Pentaxa K-r, K-5, ja jednak kocham Nikony
Mam D7000, zacny aparat, to jakby powrót do D90 w lepszej wersji. Tego oczekiwałem i mam.
Pozdrawiam po rocznej przerwie
Blog
Ostatnio edytowane przez Sabvel ; 15-07-2012 o 01:15
Skontaktuj się z nami