Toshibę i Delle od razu wrzuć do kosza.
Pozostaje zatem Samsung, który produkuje wcale dobre telewizory, ale ich komputera raczej bym nie nabył.
Rozważ jednak Lenovo, gdy życzliwi Ci koledzy tak Ci go uporczywie rekomendują.![]()
Szukaj
Toshibę i Delle od razu wrzuć do kosza.
Pozostaje zatem Samsung, który produkuje wcale dobre telewizory, ale ich komputera raczej bym nie nabył.
Rozważ jednak Lenovo, gdy życzliwi Ci koledzy tak Ci go uporczywie rekomendują.![]()
Medice, cura te ipsum.
qurcze a możecie jednak polecić jakieś lenovo najlepiej z krk tylko nowe do max 3200 bo więcej nie wyciągnę niestety a komp potrzebny i to szybko bo muszę niestety oddać pożyczony
Co do Lenovo to popatrz na Z580, do 3200 się spokojnie zmieścisz za wersję z i5 i 6GB RAMu. Aczkolwiek nie przesadzałbym z parciem na Lenovo, dopóki nie pójdziesz w "prawdziwe" Thinki (serie T, X, W) to "legendarna jakość" nie ma zastosowania, awaryjność i takie tam są na średnim poziomie.
A z serii T najsensowniejszy wytzymałościowo i tak będzie staruszek T60/T61. Względnie T400/T500![]()
Ostatnio edytowane przez thorcik ; 07-07-2012 o 13:34
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
i właśnie tego się boje, przestarzałych nie chce kupować gdyż konkurencja oferuję lepsze rozwiązania. Z kolei kupić IBM tylko dla napisu żeby mieć to mija się z celem i tego się boje , może to głupie ale obrazowo mam przed sobą wiertarkę bosch-a która kupiłem do celów amatorskich za tą cenę kupiłbym dużo lepszą mniej znanej firmy i co się okazało wiertarka bosch-a się rozpadła potem i tak kupiłem tą nie markową dużo lepiej zrobioną i to co przeżyła to na prawdę podziwiać , przez co nie kupuje już najtańszych rozwiązań wielkich firm
---
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 07-07-2012 o 14:53 Powód: No i się powieliło (?!)
Medice, cura te ipsum.
Na Twoim miejscu pożyczyłbym od kogoś brakujące dwie stówy i kupił w Morelach w Krakowie, lap który zapodałem w linku.
Mam na stanie kilka Lenovo, w tym i okrutnie drogie maszynki, ale pracują powiadam Ci, wprost nienagannie i to od lat.
Jedyne co wymieniałem, to wentyle, ale to koszt cica 100-120 PLN.
Medice, cura te ipsum.
Wspominanie starych modeli IBM w kontekście Lenovo mija się z celem. Lenovo to a firma chińska. Parę lat temu okupili od IBM cały biznes notebook'owy.
Zmorą dzisiejszych notebook'ów jest rzeczywiście grzanie. HP Pavilion mojej córki z powodzeniem może ogrzać nieduże mieszkanie. Moje prywatne Sony Vajo wystarczy do zagrzania kawy. Dell XPS syna jest nieco chłodniejszy, natomiast służbowy Dell Vostro jest na razie dość chłodny.
Osobiście żadnych kompów Samsunga nie miałem, ale przymierzam się do wymiany HP córki i Samsung najlepiej wypada na papierze.
Posiadam od kilku msc-y Samsunga RC530 i jak narazie jestem zadowolony... cichutki i co najwazniejsze nie odczułem aby sie grzał. Przed zakupem trochę poczytałem o różnych markach nie biorąc pod uwagę Samsunga(mętlik w głowie straszny) ale jak pojechałem do MM i zobaczyłem ten model (design i parametry) to stwierdziłem hm... biorę bo pewnie co bym nie kupił w tej kwocie to mi napewno wystarczy no i tak właśnie jest. Oczywiście fotki i tak obrabiam na stacjonarnym bo na lapku jakoś tak dziwnie
Pozdrawiam.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Ano właśnie Koledzy tego się boje ale hp już na pewno odrzucam della też skoro tak piszecie zostaje nieszczęsny samsung ii lenovo (tutaj niestety boje się ,że za markę trochę się dokłada )
Jak masz chwile to poczytaj tu http://www.nhl.pl/
Skontaktuj się z nami