Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Opel Astra Coupe Bertone

Mówiąc w skrócie bardzo popularne autko w mniej popularnym nadwoziu i najmniej spotykanym kolorku

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Domyślnie

No no bardzo fajne fotki. Widać u Ciebie duży postęp w strobingu.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

pięknie, powiesz coś więcej, jakiś setup?
    blues to korzenie, reszta muzyki to owoce

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To co mi sie podoba - fajnie zaswiecone (moze czasem odrobine lzej by sie przydalo), fajna obrobka (w wiekszosci przypadkow ), fajna fura.
    To co mi sie nie podoba - cien pod fura zbyt mroczny w 4 i 6 fura krzywo, jak prostujesz fote (mowa o 1) to nie prostuj tylko do jednej kreski/strony - prostuj do wszystkich bo teraz z prawej prosto, a lewa leci -> gif standardowo

PS. Te fele sa turbobrzydkie

Domyślnie

do takich zdjęć przydałoby się ładnie umyć autko (foto nr 5)
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Stach2008, auto jest umyte super. To jest odbicie .
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Stach2008, auto jest umyte super. To jest odbicie .
    Faktycznie, ale mnie zmyliło
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

hbr, fajne kadry, fajnie zaświecone, lakier mega, miejscówka godna! Dla mnie 3 najlepsze. Czemu tylko te czernie takie mocne zrobiłeś?
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Jak dla mnie 3 najlepsza, kadr, światło wszystko mi tu pasuje i gra ze sobą. I ponawiam zapytanie kolegów, może coś o setupie?
    D610 D700 S17-35, S35 1.4, N50 1.4, N85 1.8, T28-75

Domyślnie

Dzięki Panowie!

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    To co mi sie nie podoba - cien pod fura zbyt mroczny w 4 i 6 fura krzywo, jak prostujesz fote (mowa o 1) to nie prostuj tylko do jednej kreski/strony - prostuj do wszystkich bo teraz z prawej prosto, a lewa leci -> gif standardowo
    Przy 4 wyszła ta krzywizna dopiero na kompie, niestety było dosyć ciemno i świecenie 1 lampką powodowało ostre cienie z drugiej strony przez co ciężko było tą symetrie wychwycić w tej ciemnicy, choć zapewne dało by się z n-powtórzeniami, no ale poległem :P (6 jest cropem 4 - te dwie opcje mi pasowały w sumie).
    A co do prostowania to chyba taki już mój nawyk, łapie jeden mocny punkt, którego krzywizna najbardziej bije po oczach i staram się go wyprostować, zachowując jednocześnie optymalne ustawienie autka - no ale będę musiał poprawić się w tym temacie bo nie chce Cie fatygować gifami hehe

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    hbr, fajne kadry, fajnie zaświecone, lakier mega, miejscówka godna! Dla mnie 3 najlepsze. Czemu tylko te czernie takie mocne zrobiłeś?
    Z tymi czerniami kurcze to taki grząski temat. Z jednej strony przyznam się, że przy suficie zwłaszcza nie doświetliłem jak trzeba, a co do cieni pod autem... wydało mi się, że tą czernią pod autem bardziej uwydatnię ten kolorek, czyli w skrócie mówiąc własne widzimisię

Co do setup'u - robione Nikonem D5000 z kitowym 18-105 i świecone jednym Sunpakiem PZ42x. Fotki 1,2,3,4 są złożone z około 10-15 ekspozycji, a 5 bodajże z pięciu. Później postproces mniej więcej w sposób poniższy.

Co do obróbki to przyznam szczerze, że od dłuższego czasu lubuję się w fotkach Frederica Schlossera (choć to wysoka liga) i tak chciałem również nadać taki 'inny' klimat zdjęciom autka pośród cegiełek
    Dzięki za opinie jeszcze raz!
    Ostatnio edytowane przez hbr ; 02-07-2012 o 21:16

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów