Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

Dobre kurde dobre... nawet fizjologom się to nie śniło..
    (za klasykiem...)
    Jacek..

Domyślnie

oj pomyliło się i się nie zorientowałem, przepraszam za błąd i dziękuję za zaangażowanie

Domyślnie

często korzystacie koledzy/koleżanki z tej funkcji ? z Bracketingu ? czy wolicie jakąś inną metodę ?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

A jaka to jest niby inna metoda? Reczna korekta ekspozycji co kazde zdjecie?
    Ja korzystam czesto, wszedzie tam gdzie jest widoczek z interesujacym niebem.
    .

Domyślnie

Ja korzystam np. z S5Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    często korzystacie koledzy/koleżanki z tej funkcji ? z Bracketingu ? czy wolicie jakąś inną metodę ?
    ja szczerze powiedziawszy pierwszy raz od kiedy mam D90 (od 4 lat) korzystałem w tą niedzielę i nawet mi się podoba

Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    a wlasnie ze jest inna metoda, jesli chodzi o widoczki, filtr polowkowy szary
    D600 + Nikon AF-S 35 f/1.8G + Nikon AF-S 50 f/1.4G + Nikon AF-S 85 f/1.8G + Nikon AF-S 18-105 f/3.5-5.6 + Sigma 70-300 f/4.0-5.6 APO DG + Sigma 10-20 f/3.5 EX DC HSM + SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WielkieC Zobacz posta
    a wlasnie ze jest inna metoda, jesli chodzi o widoczki, filtr polowkowy szary
    a jak jest z wyborem między filtrem połówkowym szarym a polaryzacyjnym?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radziu92 Zobacz posta
    a jak jest z wyborem między filtrem połówkowym szarym a polaryzacyjnym?
    wybierasz wedle potrzeb: polaryzacji w celu eliminacji niechcianych odbić, albo cytując wiki: "Efekt dla fotografii jest taki, że pochłania on częściowo światło rozproszone w atmosferze (ang. haze), co jest widoczne w przypadku fotografowania nieba. Błękit nieba staje się ciemniejszy, a chmury pozostają białe.", tudzież "Pozwala on również na zwiększenie nasycenia barw (saturacji) powierzchni matowych (np. zieleni roślin, bądź kolorów tkanin) w słoneczny dzień."
    Filtr połówkowy szary użyjesz do zwiększania czasu ekspozycji połowy/fragmentu (zazwyczaj) horyzontalnego kadru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekn Zobacz posta
    a na pieńć się da ?
    Da się w D700

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Zawsze przy zdjęciach w nocy i nie tylko.
    Generalnie to jedna z częściej używanych funkcji w moim aparacie.

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    Po co ci inna metoda skoro dzisiaj każda lustrzanka posiada bracketing?
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 28-06-2012 o 22:17
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów