Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie 2TB Seagate czy WD?

Powiedzcie mi, ktory z tych dyskow bedzie lepszy i cichszy, na rozne multimedia i zdjecia?
    Na Windows bedzie SSD, ale chce miec jeszcze jakis jeden wewnetrzny, co polecicie?

WD Caviar Green 2TB SATA3 64MB
    czy:
    Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 64MB

Czy, to jeden pies?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Ja bym brał Samsunga.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ja bym brał Samsunga.
    Ja tez, zamowilam go w zeszlym roku i do tej pory czekam.. a potem ceny poszybowaly i w tej chwili ciezko jest go dostac, wtedy nie potrzebowalam tak bardzo, wiec nawet sie nie przejelam ze sklep mi odmowil, ale teraz zdjec przybywa i bede musiala wziac cokolwiek..
    a w miedzyczasie, mi juz jeden Seagate padl..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Samsunga ze względu na niezawodność - tak mi podpowiedzieli ludzie, którzy składają PC-ty. Teraz mam 2szt. po 1TB, bo tego dużego nie mogłem dostać. WD i Seagate'y już dawno nie używam - są niezbyt wytrzymałe.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

No wlasnie ja tez jestem za Samsungiem i 2TB masz racje ciezko dostac, sa tylko 1 TB.. nawet nie wiem po ile, bo chce 2TB i najbardziej dostepne sa tylko Seagate i ten WD, WD nigdy nie mialam.

Domyślnie

Samsunga to już chyba nie kupisz (chyba, że jakieś leżaki). Seagate kupił dział dysków Samsunga.

Domyślnie

Samsunga to już chyba nie kupisz (chyba, że jakieś leżaki). Seagate kupił dział dysków Samsunga.
    wiem o tym, dlatego nie wymienilam Samsunga, bo gdyby byl to bym jego kupila wlasnie i nie mialabym pytan, ktory z tych dwoch, wyzej wymienionych wybrac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Seagate'y już dawno nie używam - są niezbyt wytrzymałe.
    Mam w tej chwili Seagate z przebiegiem ponad 21700 godzin, ponad 2500 włączeń/wyłączeń ... i nadal bezawaryjnie chodzi . W pracy natomiast trochę już WD pochowałem, a Samsunga przed ww. Seagate też załatwiłem w niecały rok ... tak więc wiesz. No akurat mnie owa awaryjność Seagate nie dosięgnęła (nie licząc skopanego firmware blokującego dyski serwerowe - problem po aktualizacji rozwiązany, choć dwie sztuki wcześniej z tego powodu zostały uziemione)

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    wiem o tym, dlatego nie wymienilam Samsunga, bo gdyby byl to bym jego kupila wlasnie i nie mialabym pytan, ktory z tych dwoch, wyzej wymienionych wybrac.
    Przede wszystkim skarbie kup dwie sztuki i trzymaj na nich to samo, bo każdy dysk może ulec awarii.

Domyślnie

Mam w tej chwili Seagate z przebiegiem ponad 21700 godzin, ponad 2500 włączeń/wyłączeń ... i nadal bezawaryjnie chodzi .
    Ja tez mam teraz 1 TB, ale wlasnie nie wiem teraz czy moze nie skusic sie na WD
    A co do wadliwych dyskow seagate z walnietym firmware, to aktualizowalam go, ale i tak to wlasnie on mi swego czasu padl, byl to 500 gb.

Przede wszystkim skarbie kup dwie sztuki i trzymaj na nich to samo, bo każdy dysk może ulec awarii.
    ja to wiem, mam dwa zapasowe na usb samsunga-hitachi i seagate, na nich mam kopie, nie wiem czy to dobry pomysl, ale wydaje mi sie najlepszy, zwlaszcza, ze tych dyskow nie wlaczam czesto.

Domyślnie

Jesli ktos sie zastanawia nad dyskiem, to radze omijac WD szerokim lukiem!!!
    Pochodzil mi 754 godziny, 105 razy wlaczony - PADL!!!!! Jakies dwa miesiace od daty zakupu...

Cale szczescie, ze mialam kopie zdjec na innym dysku.. bo chyba nie da sie juz ich odzyskac z tego dysku, ktos wie?
    Pytam tylko z ciekawosci, bo na szczescie kopie mam, ale jakbym nie zdazyla zrobic.. to moglabym sie pozegnac z nowymi zdjeciami na amen..

Co za szajs... nie wiem czy to kwestia szczescia, czy WD to naprawde takie dno, ze pada jak kawka prawie zaraz po zakupie..
    I juz wiem, ze nigdy, ale to nigdy nie zdecyduje sie na WD, to byl pierwszy i ostatni raz, jak zrazilam sie do Seagate.. !

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów