Close

Strona 1343 z 1948 PierwszyPierwszy ... 343843124312931333134113421343134413451353139314431843 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 421 do 13 430 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Wczoraj zaczalem prace od historii o Jelonku, a dzisiaj to... swietne.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TimDemski Zobacz posta
    nie wiem czy lubicie tego typu kawały, ale ja od paru lat się z niego śmieję;p

pewien rolnik miał problem, jego kury przestały nagle znosić jajka.
    udał się więc po pomoc do weterynarza ale ten nic nie pomógł.
    Szukał więc pomocy u zoologa, astronoma, biologa i nikt nie był mu w stanie pomóc.
    W końcu zgłosił się do niego fizyk z pomocą. Robił testy, liczył, rysował wykresy, pracował dzień i noc i w końcu mówi do rolnika:
    znalazłem rozwiązanie, ale działa tylko dla sferycznych kurczaków w próżni.
    Genialne!
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

‎"Tak dużo zagranicznych gości nie było w Polsce od 1939..."
    sms od widza Szkła Kontaktowego

Domyślnie

Zagadka nr 1 Pewien facet jest ubrany na czarno. Ma czarne spodnie, skarpetki, kurtkę, rękawiczki i czapkę. Idzie tak ulicą, na której nie świeci się żadna latarnia, niebo jest zachmurzone, w oknach domów też nie widać żadnych świateł. Z naprzeciwka jedzie czarny samochód z dużą prędkością, z wyłączonymi światłami. Mimo to kierowca zauważył pieszego i zatrzymał się przed nim. Jak to możliwe? Teraz zastanów się nad odpowiedzią i przewiń ekran do dołu (jeśli nie znasz odpowiedzi, bądź znasz i chcesz sprawdzić czy jest prawidłowa)

Odpowiedź:
    Czy w tekście było zaznaczone, że jest noc?
    Zagadka nr2 Zadanie:
    Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
    Pytanie:
    Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać matematycznie.
    Uwaga:
    Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.

Rozwiązania szukaj niżej...

Jeszcze niżej...

Rozwiązanie:
    Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat.
    Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka.
    W następstwie:
    X + 21 = Y
    Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie:
    5 (X + 6) = Y + 6 Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać:

5 (X + 6) = X + 21 + 6
    5X + 30 = X + 27
    5X - X = 27 - 30
    4X = -3
    X = -3/4
    Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy...

Rozumując matematycznie, można przez to dowieść, że matka jest w tym właśnie momencie BZYKANA!!

Rozwiązanie:
    OJCIEC JEST NA MATCE
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 06-06-2012 o 15:40 Powód: orto. ("dowieźć")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczkax18 Zobacz posta
    ... NA MATCE
    W a nie "NA"
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

To drugie akurat znałem, ale pierwsze jest dobre.

Do sklepu z kapeluszami wszedł klient i wybrał kapelusz za 73 zł. Ekspedientce wręczył banknot stuzłotowy. Ta, ponieważ akurat nie miała drobnych (klient także nie miał), wybiegła do sąsiadującego przez ścianę zakładu fryzjerskiego, by zmienić "setkę". Po chwili wróciła, wydała resztę i zadowolony klient opuścił sklep.
    Nie upłynęła minuta, jak wpadł fryzjer z pretensjami, że banknot, który mu wręczyła, jest fałszywy i wobec tego należy mu się 100 zł. Banknot rzeczywiście okazał się fałszywy. Oszukana ekspedientka usiadła przygnębiona i zaczęła liczyć, ile też straciła na nieuczciwości klienta, bo to i kapelusz mu wydała, i resztę, i teraz jeszcze fryzjerowi trzeba oddać 100 zł. Liczy, liczy i coś nie bardzo może się doliczyć, bo wypadają jej różne sumy. Ile wynosiła jej strata ?
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psycholog Zobacz posta
    To drugie akurat znałem, ale pierwsze jest dobre.

Do sklepu z kapeluszami wszedł klient i wybrał kapelusz za 73 zł. Ekspedientce wręczył banknot stuzłotowy. Ta, ponieważ akurat nie miała drobnych (klient także nie miał), wybiegła do sąsiadującego przez ścianę zakładu fryzjerskiego, by zmienić "setkę". Po chwili wróciła, wydała resztę i zadowolony klient opuścił sklep.
    Nie upłynęła minuta, jak wpadł fryzjer z pretensjami, że banknot, który mu wręczyła, jest fałszywy i wobec tego należy mu się 100 zł. Banknot rzeczywiście okazał się fałszywy. Oszukana ekspedientka usiadła przygnębiona i zaczęła liczyć, ile też straciła na nieuczciwości klienta, bo to i kapelusz mu wydała, i resztę, i teraz jeszcze fryzjerowi trzeba oddać 100 zł. Liczy, liczy i coś nie bardzo może się doliczyć, bo wypadają jej różne sumy. Ile wynosiła jej strata ?
    100 zł
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksviper Zobacz posta
    100 zł
    powodzenia

Strona 1343 z 1948 PierwszyPierwszy ... 343843124312931333134113421343134413451353139314431843 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów