Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: babuszka bw :)

Domyślnie

mnie sie nie podoba.
    Począwszy od tego, że nie mam apetytu na babuszkę
    A poza tym, zdjecie ma charakter dowodowo-paszportowy.
    Ziarno te z mi sie nie podoba.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Dla mnie zdjęcie ma niesamowity klimat, mimo swej prostoty. Lubię zdjęcia starszych ludzi. Ale ja się nie znam w sumie. Czasem się jednak nie mogę powstrzymać od wypowiedzi, ehh. :P
    d5000
    KOBIETA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    A co z ziarnem jest nie tak??
    Nie wiem co z nim nie tak, po prostu mi sie nie podoba. Zarówno ziarno jak i tło jest bardzo silne, agresywne.
    Na mnie robi wrażenie bardzo forsownej obróbki, która tu nie pasuje.

Jest nienaturalnie i męcząco.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Twarz wyrazista, bardzo ładne światło i w oczach i na twarzy. Co do kadru to uciąłbym trochę prawej strony. Nie lubię kadrowania w kwadrat, ale to już moje upodobania.

Domyślnie

Dla mnie przy tego typu portretach nie tyle ważne jest zbliżenie na twarz a otoczenie. Miejsce, środowisko, w którym dana osoba żyje. przebywa. Nie sztuka wyciągnąć zmarszczki lokalnym kontrastem, a pokazać portret danej osoby. Tutaj jest tylko twarz. Z technicznych spraw, odpowiednie jest światło, obróbka w dobrą stronę ale nie wiem czy nie za intensywna. Masz jakieś inne kadry? Pozdrawiam!

Domyślnie

A mi się bardzo podoba. Ma charakter! Ziarno na mój gust efektu nie psuje, tylko go wzmacnia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez batonMR Zobacz posta
    Dla mnie przy tego typu portretach nie tyle ważne jest zbliżenie na twarz a otoczenie. Miejsce, środowisko, w którym dana osoba żyje. przebywa. Nie sztuka wyciągnąć zmarszczki lokalnym kontrastem, a pokazać portret danej osoby. Tutaj jest tylko twarz. Z technicznych spraw, odpowiednie jest światło, obróbka w dobrą stronę ale nie wiem czy nie za intensywna. Masz jakieś inne kadry? Pozdrawiam!
    Jak zobaczyłem wyżej zaprezentowaną "modelkę" to moja pierwsza myśl była: jaka ona musiała być piękna w latach swojej świetności - co jak się okazało po zasięgnięciu języka było prawdą.
    Takie też skojarzenia miały osoby widząc tylko to zdjęcie więc coś w tym jest.
    Dlatego też kadr jest taki a nie inny - tylko babuszka i jej twarz może już naznaczona wiekiem ale wciąż z echem dawnej urody

Co do obróbki - fakt, jest dość agresywna ale tak mi akurat pasowało

Domyślnie

mnie się bardzo widzi, dobra robota!
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów