Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie po przejsciach z D1

jak juz wczesniej pisalem o dziwnych zdjeciach z D1, okazalo sie ze trzeba go rozruszc i jest ok(przed kazdym fotografowaniem).

co do spostrzezen:
    -wizjer jest mega wypaśny d70tki i d200 moze sobie podarowac... teraz widze na mojej kochanej 50 1,4 czy mam dobrze zlapany blysk w oku robiac z reki. pozatym widze dokladnie co bedzie na zdjeciu-chocby dla tego warto go miec

-AF jak wyzej! biorac pod uwage ze wszystkie obiektywy mam na srube i to naprawde wymiata -zauwazylem jak niekture obiektywy ostrza dopiero w tym aparacie i wszystko co nie jest nikon to kiszka..

-budowa niesamowicie pancerna!

- iso do 6400 w 99r/co oni do tej pory robili...?/ co ciekawe<wow> i da sie fajnie odszumic 3200 bardzo fajne

- pionowy uchwyt to jest to co tygryski lubia najbardziej

-co do matrycy 2,7Mpix mogla by byc wieksza ale zdjecia drukuje na plotku 60x90 i jest ok

- zapis zdjec 4,5/s maxio szybko<zadne kombinacje ze 3na sekunde ale nie zawsze...> w buforek 21 jpg, zdjecia nocne -na 30sek odrazu sie wyswietla nie to co w 70 i 200 czekasz i czekasz..

-raw 2,7Mpix

wady kiedy indziej

napewno wart swojej kasy ale cza sie zaprzyjaznic z PS'em albo miec dobre znajome labolatorium...
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

pebees
    Gość

Domyślnie

No to w końcu jesteś zadowolony, czy będziesz się sądził, dochodził odszkodowań za pseudoutracone korzyści itd?

Domyślnie

60x90 odbitki? w jaki sposób? z jakiej odległości trza je oglądać?? żeby się nie wkurzać...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

-na 30sek odrazu sie wyswietla nie to co w 70 i 200 czekasz i czekasz..
    to może w D70 lub D200 wyłącz NR -zobaczysz zdjęcia zaraz po zrobieniu a nie czekasz i czekasz.........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    zauwazylem jak niekture obiektywy ostrza dopiero w tym aparacie i wszystko co nie jest nikon to kiszka..
    To samo odczułem po przesiadce na D2H.

Krotko mowiac, roznica jest kolosalna w uzytkowaniu takich aparatów.
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

A NIKT NIE CHCE ODKUPIć O DEMNIE D1X Z POWIĘKSZONYM BUFOREM
    D2X , 17-55/ 2,8 DX AF-S , 70-200VR/2,8 ,300 AF-I 2,8 , 1,7 II , SB-800

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WWW.FOTOFLESZ.PL Zobacz posta
    A NIKT NIE CHCE ODKUPIć O DEMNIE D1X Z POWIĘKSZONYM BUFOREM
    jeszcze zalezy za jaka cene : >
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Domyślnie

co do sadzenienia - "samosad" -sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie

co do duzych odbitek-to nie odrazu z matrycy troszeczke pokombinowac i mozna byc w ciezkim szoku plocio-HP 450 - nawiasem mowiac kto oglada z bliska zdjecia 90x60 - tylko maniak fotografii. dla wszystkich to obled i zajebista sprawa, a aparat naprawde robi niezle zdjecia.

zapomnialem dodac ze ma opcje B&W z niesamowitom tonacja -niby taka prosta sprawa...

nikt mi nie wmowi ze d70s jest lepszym nabytkiem.. tylko brakuje uzdatniania zdjecia w kolory(itd..) z pozycji aparatu.

naprawde niech ktos sprobuje pro jazda taka ze masakra!

moja kobieta na d70s nie chce reki polozyc a nie wie czym sie rozni np: f1:1,4, f1:4 a nawe jakby dac do tej kupy f1:22... ma niecale 50kilo + d1,80-200,sb800 nawet ona powie ze to duzo lepszy aparat, a z portretu wie tylko to zeby ostrosc na "oko" łapać... -zdjecia jej lepsze wychodza -takie moje prywatne odczucie..
    Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 26-04-2007 o 14:25
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

No to gratuluje

oplaca sie go kupic jako uzupelnienie do D70s? pracowal by non stop z jakims manualem :P
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Domyślnie

tylko 3000 pln
    D2X , 17-55/ 2,8 DX AF-S , 70-200VR/2,8 ,300 AF-I 2,8 , 1,7 II , SB-800

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów