Close

Strona 575 z 705 PierwszyPierwszy ... 75475525565573574575576577585625675 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 741 do 5 750 z 7042

Domyślnie

A Twój D7000 działa? Bo kupiłem sugerując się tym, że niektórym działa, czyli że da się tym robić zdjęcia tylko muszę to opanować. I druga sprawa ( bo nie mogę się opanować, żeby tego nie napisać) ja jestem posiadaczem tego modelu i mam prawo wyrażać o nim opinie. Kiedyś dostałem zj..., że nie mam a się mądrze. Teraz nie mam czasu na dokładne testowanie, ale jak wrócę po"łikendzie" to się nim zajmę i podejmę decyzje.
    Ostatnio edytowane przez Kali_69 ; 31-05-2012 o 10:40

Domyślnie

Ja mam 15 tys przebiegu i działa. Tak samo jak na początku. Nic się nie sypie.
    A co do baterii, to szczerze mówiąc trochę mnie rozwaliła Twoja wypowiedź. Masz pretensje do puszki bo Ci baterię złą przesłali?

Tak w ogóle - pokaż jakieś zdjęcia i opisz, jak było robione (najlepiej podaj dane z exifa). D7000 to trochę bardziej zaawansowana pucha niż D60, ale nad możliwościami trzeba zapanować. Coś podobnego jak Ty przerabiałem po przesiadce z A300 (CCD) na A500 (CMOS) - zdjęcia były wyprute z kolorów, czasem za jasne, czasem za ciemne, balans bieli działał jakby inaczej. Po paru miesiącach walki doszedłem z tym do ładu i byłem z Sony A500 zadowolony - bardziej niż z A300.

Domyślnie

Emhyrion Dzięki za słowa wsparcia. Wiem, że muszę się nauczyć i będzie dobrze. Widziałem tu na forum zdjęcia z tej puchy i wiem jak mogą wyglądać. A to z baterią to taki żarcik z tym fatum. Po prostu bardziej zaawansowana pucha wymaga większego zaangażowania w opanowanie sprzętu. Na plus mogę powiedzieć, że odkrywam coraz to nowe przydatne funkcje. Na przykład Pokaż ISO/ Łatwe ISO, U1 i U2, CLS (już sprawdziłem superrrr nie trzeba kupować jakichś dodatkowych bajerów). Dużo pól AF, dostęp do funkcji z poziomu puchy a nie menu.

Domyślnie

Też posiadam stare D60 i D7000 (kupiłem dziś drugą puchę i jeszcze nie testowałem). Poprzedni D 7000 przed utopieniem sprawował się wyśmienicie. Żadnych wad. Foty 10x lepsze niż z D60. Szumy na D60 powyżej ISO 400 nieakceptowalne. Porównywalne do 6400 w D7000 na moje oko, więc skok ogromny. Jak w każdym sprzęcie zdarzają się wadliwe egzemplarze, niestety. Ale jak pucha sprawna i potrafi się ją wykorzystać, to cieszy 10x bardziej.
    Nikon D7000 + N50 f1.8 + T 10-24 f3.5-4.5 + T 28-75 f2.8 + N 18-55 f3.5-5.6 + N 55-200 f4-5.6. Nikon D60, Canon EOS 300 + C28-90 f3.5-5.6, Zenit 11 + Helios 58 f2, Flexaret VI Automat.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Witam. 3 tygodnie temu wymieniałem wysłużony korpus D70s na D7000. No i jestem podłamany...
    Ze wszystkich obiektywów (35/1,8; 85/1,8 i 12-24/4) prawie wszystkie zdjęcia wychodzą mydlane, ostrość nie wiadomo gdzie,
    nie mówiąc o zdarzających się gigantycznych aberracjach chromatycznych nie tylko na brzegach kadru.
    Dodam, iż właśnie dla w/w. obiektywów zdecydowałem się kupić nową puszkę Nikona, bo robię jeszcze na C 5DmkII (nie bez satysfakcji).
    Na D70s zdjęcia były żyleta... Dziś sprawdziłem w tych samych warunkach wszystkie trzy obiektywy na obu puszkach, i z D7000 jest po prostu mniej ostro... (jest tylko bardziej kolorowo)
    Moja frustracja skłoniła mnie do przeczytania ok.10% z tego wątku (więcej nie mam siły) i mam następujące pytanie - czy jest sens reklamować, czy to coś realnie da?
    Czy może lepiej po prostu ją komuś sprzedać
    Ostatnio edytowane przez pk ; 04-06-2012 o 19:37

Domyślnie

Lepiej pokaż zdjęcia, z linkiem do pełnego rozmiaru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pk Zobacz posta
    Witam. 3 tygodnie temu wymieniałem wysłużony korpus D70s na D7000. No i jestem podłamany...
    Ze wszystkich obiektywów (35/1,8; 85/1,8 i 12-24/4) prawie wszystkie zdjęcia wychodzą mydlane, ostrość nie wiadomo gdzie,
    nie mówiąc o zdarzających się gigantycznych aberracjach chromatycznych nie tylko na brzegach kadru.
    Dodam, iż właśnie dla w/w. obiektywów zdecydowałem się kupić nową puszkę Nikona, bo robię jeszcze na C 5DmkII (nie bez satysfakcji).
    Na D70s zdjęcia były żyleta... Dziś sprawdziłem w tych samych warunkach wszystkie trzy obiektywy na obu puszkach, i z D7000 jest po prostu mniej ostro... (jest tylko bardziej kolorowo)
    Moja frustracja skłoniła mnie do przeczytania ok.10% z tego wątku (więcej nie mam siły) i mam następujące pytanie - czy jest sens reklamować, czy to coś realnie da?
    Czy może lepiej po prostu ją komuś sprzedać
    Reklamuj jako niezgodny z umową. Zanim wyślesz do naprawy dobrze się zastanów bo jak skorzystasz z prawa gwarancji to d... Oddaj to g... tak szybko jak to tylko możliwe- jeśli nie jesteś zdecydowany poczytaj inny wątek na którym opisujemy jak walczymy z serwisem który ewidentnej wady nie widzi. Szczególnie problem uwidacznia się własnie przy szkłach które masz.
    Ostatnio edytowane przez ticas ; 08-06-2012 o 20:32
    [email protected]
    D7000/Nikkor 18-105 VR / Nikkor AF 50 f/1.4D

Domyślnie

@pk zanim go oddasz sprawdź ze swoim starym body. Mi też tak się wydawało, ale bezpośrednie porównanie na zasadzie robię zdjęcie D7000 i przepinam na D60 i robię znów zdjęcie z tego samego miejsca i w tych samych warunkach odsłania słabości... D60 Dziwi mnie, że widzisz różnice na plus (tzn. ilość ) kolorów. Na matrycy CCD tego starszego było więcej kolorów ze szczególnym uwzględnieniem czerwonego Piszesz, że jest mniej ostro, czyli trafia ale mniej ostre zdjęcia tak? Jeżeli tak to nie jest to ta wada, o której wszyscy piszą. Ja miałem takie samo wrażenie ale bezpośrednie porównanie przy ustawieniu wyostrzania na 5 i wyłączeniu odszumiania było lepiej niż w D60. Dziwnie zachowuje się z różnymi obiektywami. Z jednymi zdjęcia są jasne z innymi ciemniejsze. Dziwnie działa balans bieli, ale dopiero próbuje to ogarnąć. Dziwnie ciemne zdjęcia wychodzą z lampą zewnętrzną kiedyś to wyczaję. Na razie sugerując się postem Emhyrion`a próbuję, sprawdzam i uczę się. A na niezgodność towaru masz chyba czas 6 miechów. No chyba, że masz ewidentny BF albo losowo działający AF. Wtedy nie ma co czekać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pk Zobacz posta

Jak to jest? do tej pory myslalem ze aberracje to wada obiektywow i optyki. Naprawde puszki maja na to wplyw?

Domyślnie

Prosba do wlascicieli D7000 (o sprawdzenie pewnej kwestii w karcie gwarancyjnej D7000).

Czy Nikona ogranicza okres ochrony gwarancyjnej dla aparatow kupionych na fakture na dzialnosc? Zaznaczam, ze chodzi mi o gwarancje, a nie polskie prawo.
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Strona 575 z 705 PierwszyPierwszy ... 75475525565573574575576577585625675 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów