zdjęcie z głębokiej szuflady, ciekawy jestem opinii![]()
Szukaj
zdjęcie z głębokiej szuflady, ciekawy jestem opinii![]()
Trochę dziwny moment z tym światłem, bo świeci na partie jasne, a cień na tych ciemnozielonych, przez co plama w lewym dolnym rogu bardzo ciąży. No i brak "zakończenia kadru" z prawej strony. Sam środek jest ok![]()
Moje zdjęcia
Na NKP dopiero się aklimatyzuję...
Do poczytania.
Osobiście uważam to zdjęcie za dość przeciętne. Wygląda trochę, jak przypadkowy "strzał Japończyka". Kadrowo może nie jest najgorzej, ale z pewnością nie porywa. O obróbce napiszę tylko tyle, że jej chyba wcale nie było. Zdjęcie wygląda jak jpeg, prosto z puszki.
Brakuje mi tutaj zdecydowanie ciekawego światła, ewentualnie, jeśli nie było takich szans, próbował bym pokombinować z filtrami i długimi ekspozycjami. Widać, że chmury całkiem sprzyjały takiemu pomysłowi.
Przede wszystkim przeszkadza mi to że zdjęcie jest rozciągnięte w pionie - Tatry są strzeliste ale nie aż tak![]()
D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24
drugie podejście do Tatr
krytykę biorę na klatę, krajobrazy to nie mój żywioł, aczkolwiek zazdroszczę kolegom aparatów, że takie jpgi im wypluwają![]()
To jest o wiele lepsze, jest fajny pierwszy plan, ciemna zieleń nie wpada w czerń, kompozycyjnie też jakoś przyjemniejsze.
Moje zdjęcia
Na NKP dopiero się aklimatyzuję...
Skontaktuj się z nami