zdjęcie z głębokiej szuflady, ciekawy jestem opinii![]()
Szukaj
zdjęcie z głębokiej szuflady, ciekawy jestem opinii![]()
Trochę dziwny moment z tym światłem, bo świeci na partie jasne, a cień na tych ciemnozielonych, przez co plama w lewym dolnym rogu bardzo ciąży. No i brak "zakończenia kadru" z prawej strony. Sam środek jest ok![]()
Moje zdjęcia
Na NKP dopiero się aklimatyzuję...
Przede wszystkim przeszkadza mi to że zdjęcie jest rozciągnięte w pionie - Tatry są strzeliste ale nie aż tak![]()
D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24
drugie podejście do Tatr
krytykę biorę na klatę, krajobrazy to nie mój żywioł, aczkolwiek zazdroszczę kolegom aparatów, że takie jpgi im wypluwają![]()
To jest o wiele lepsze, jest fajny pierwszy plan, ciemna zieleń nie wpada w czerń, kompozycyjnie też jakoś przyjemniejsze.
Moje zdjęcia
Na NKP dopiero się aklimatyzuję...
Do poczytania.
Osobiście uważam to zdjęcie za dość przeciętne. Wygląda trochę, jak przypadkowy "strzał Japończyka". Kadrowo może nie jest najgorzej, ale z pewnością nie porywa. O obróbce napiszę tylko tyle, że jej chyba wcale nie było. Zdjęcie wygląda jak jpeg, prosto z puszki.
Brakuje mi tutaj zdecydowanie ciekawego światła, ewentualnie, jeśli nie było takich szans, próbował bym pokombinować z filtrami i długimi ekspozycjami. Widać, że chmury całkiem sprzyjały takiemu pomysłowi.
Skontaktuj się z nami