Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Wszystkie wtyczki te co w 5 chodzą mi i w 6 ( a mam ich duuużo ).
    Witaj , Powiedz proszę czy pracujesz na 64 bit? Pytam dlatego gdyż koresponduję już tydzień z supportem NIK'a w temacie kompatybilności z wersją WIN 7 x 64. Niestety u mnie nie instaluje "upgrade" dla 64 bit, natomiast pod 32 bit pracuje.

Szukam przyczyn i może podobnej sytuacji u kogoś... NIK twierdzi że to moja wina i instalacji PS CS6 ( to nie jest trial - to wersja komercyjna ) a Adobe że wina NIK'a. I tak w kółko Macieju...

Domyślnie

Ja przed instalacją CS6 odinstalowałem NIKa i CS5. Na czystej instalacji wtyczki działają bez problemów na 64 bit (Win7 HP 64).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domero Zobacz posta
    Ja przed instalacją CS6 odinstalowałem NIKa i CS5. Na czystej instalacji wtyczki działają bez problemów na 64 bit (Win7 HP 64).
    Niczego nie odinstalowywałem przed instalacją CS 6 ( pracowałem wcześniej na CS5-64bit - oczywiście uaktualnianej do wersji 5.5 ). Pracuję na Win 7 64 bit. Po wgraniu Beta CS6 jeszcze raz instalowałem wtyczki, w oknie wtyczek pojawił mi się:
    CS6 32bit
    CS6 64bit
    CS5 32bit
    CS5 64bit
    i nie było żadnego problemu, NIK ( CE4, Viveza2, SEP2, Define2, SP2 i HDR ) się spokojnie zainstalował i działa
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 27-05-2012 o 10:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Niczego nie odinstalowywałem przed instalacją CS 6 ( pracowałem wcześniej na CS5-64bit - oczywiście uaktualnianej do wersji 5.5 ). Pracuję na Win 7 64 bit. Po wgraniu Beta CS6 jeszcze raz instalowałem wtyczki, w oknie wtyczek pojawił mi się:
    CS6 32bit
    CS6 64bit
    CS5 32bit
    CS5 64bit
    i nie było żadnego problemu, NIK ( CE4, Viveza2, SEP2, Define2, SP2 i HDR ) się spokojnie zainstalował i działa

Czyli u mnie coś nie Hallo. W oknie instalatora widzę tylko CS6 32bit.

Jeszcze raz dzięki.

Domyślnie

No to pytanie do Forumowiczów,

Opłaca się robić upgrade z CS5 do CS6? To w sumie prawie 700 PLN, przynajmniej ja taką ofertę dostałem.
    Chodzi mi o stosunek jakość/szybkość/nowości do ceny upgradu.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przełomu cs6 nie wnosi żadnego do PSa, więc dopłacanie siedmiu stówek w sumie niemal tylko za zmianę koloru interface, to dobre prędzej dla ekscentryków.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    No to pytanie do Forumowiczów,

Opłaca się robić upgrade z CS5 do CS6? To w sumie prawie 700 PLN, przynajmniej ja taką ofertę dostałem.
    Chodzi mi o stosunek jakość/szybkość/nowości do ceny upgradu.

Pozdrawiam,
    AMI
    Chyba pierwszy raz przyznam że nie warto, zakładając że się nie jest jak ja 'ekscentrykiem'. Po za mocno przekonfigurowanym ( w stosunku do CS 5 ) crop tool i kilkoma innymi kosmetycznymi wodotryskami to CS 6 niczym nie ustępuje CS 5. Wręcz bym się pokusił, że nowy ACR jest mniej intuicyjny niż w wersji CS 5. Reorganizacja suwaków ( białe i światło) powiem że nie ułatwia pracy jak to było w CS 5. Oczywiście to pojęcie względne bo więcej opcji ponoć poprawia pracę ale nie zawsze jej ergonomię. Plusik jeszcze mały dla wersji Extended za panel 3D. Chyba trochę bardziej poręczny niż "Rapousse" w CS 5.

Ot moje subiektywne zdanie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez step.tom Zobacz posta
    Chyba pierwszy raz przyznam że nie warto, zakładając że się nie jest jak ja 'ekscentrykiem'. Po za mocno przekonfigurowanym ( w stosunku do CS 5 ) crop tool i kilkoma innymi kosmetycznymi wodotryskami to CS 6 niczym nie ustępuje CS 5. Wręcz bym się pokusił, że nowy ACR jest mniej intuicyjny niż w wersji CS 5. Reorganizacja suwaków ( białe i światło) powiem że nie ułatwia pracy jak to było w CS 5. Oczywiście to pojęcie względne bo więcej opcji ponoć poprawia pracę ale nie zawsze jej ergonomię. Plusik jeszcze mały dla wersji Extended za panel 3D. Chyba trochę bardziej poręczny niż "Rapousse" w CS 5.

Ot moje subiektywne zdanie...

Dziękuję za opinie!

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez step.tom Zobacz posta
    Po za mocno przekonfigurowanym ( w stosunku do CS 5 ) crop tool i kilkoma innymi kosmetycznymi wodotryskami to CS 6 niczym nie ustępuje CS 5.
    Na wielu stronach nowy crop opisywany jest jako rewolucja. Dla mnie jest to rewolucja tyle, że październikowa
    Już po kilku minutach pracy szukałem na internecie jak ustawić po staremu.
    Stara metoda pracuje dużo bardziej płynnie.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Na wielu stronach nowy crop opisywany jest jako rewolucja. Dla mnie jest to rewolucja tyle, że październikowa
    Już po kilku minutach pracy szukałem na internecie jak ustawić po staremu.
    Stara metoda pracuje dużo bardziej płynnie.
    Wszystko jest kwestią przyzwyczajeń i nawyków.
    Po krótkim okresie adaptacji, nie wyobrażam sobie już pracy ze starą metodą cropowania. Jak dla mnie ta nowa jest genialna.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów