Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Domyślnie

A dziwisz się w czasach, gdy każdy tylko dybie jak nas wydymać?
    Swoją droga tak sobie myślę, liczę... zarobek na pracy pszczelarza chyba gorzej niż marny, prawda?
    Piszesz o 80 ulach, chyba to nie mało, i raz w roku zbiór ok 250kg miodu? Jak na taką prace, nakład środków i cenę jednego litra to chyba straszna bida? Chyba, że zbiera się znacznie częściej, nie znam się, po prostu lubię wiedzieć
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

raczej 2 tony ale to zależy jaki rok. ciężko z tego rodzinę utrzymać...chociaż znam ludzi co tylko z tego się utrzymują. noo ale lepiej mieć pasieke 100 uli, zdrowie i co miesiąc emeryturę :P
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

I oby wam się wiodło bo miodek to jeden z cudów tego świata i mógłbym za niego płacić nawet kilka razy więcej.
    Swoją droga to trochę niepokojące są dobiegające zewsząd głosy o wymieraniu pszczół. Ciekawe jak to się skończy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Gdyby nie ten internet, to nie byłoby z czego cytować.
    Przepraszam, nie rozumiem...

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    No teraz to zasugerowałaś, że kupującymi miód są ludzie, którzy nie mają dostępu do informacji z mediów , z internetu na temat miodów i ich charakterystyki i w jakim stanie miód należy kupować i na co zwracać uwagę.
    A Ty "credka" to niby skąd wiesz, że miód skrystalizowany jest "good"?
    Więc posądzanie ludzi, że skrystalizowany miód uważaj za "be" jest trochę dziwne.
    Zdziwiłam się w ciągu kilku ostatnich dni, jak wielu ludzi uważa błędnie, że tylko miód płynny można spożywać, innego niet! Coś z przykładów - podczas zakupu miodu w zeszłym tygodniu zapytałam kilku znajomych (zarówno starsze osoby, jak i młode) czy są zainteresowane przyłączeniem się do zamówienia miodów, byli zainteresowani pod warunkiem, że miód jest płynny, bo inaczej to się nie nadaje Przez kilka ostatnich dni w rozmowach kilku pszczelarzy potwierdziło, że klienci tak właśnie reagują, dlatego pszczelarz musi im specjalnie miodzik podgrzać, bo potrafią zwracać reklamacje, że miód sztywny

Domyślnie

ja tam klientów nigdy nie staram się DOGŁĘBNIE ROZUMIEĆ. chcesz płynny, dostajesz płynny, chcesz skrystalizowany, taki dostajesz proste.
    kiedyś starałem się tłumaczyć, rozmawiać o cudach jak to się sprawdza miód czy dobry czy zły... zrezygnowałem.
    a kilkanaście razy sprzedawałem miód na rynku np w gdańsku i nie jedno słyszałem, widziałem...
    widziałem takie świnie nie ludzi, że zabić to za mało.

Domyślnie

No niestety , reagują na potrzeby rynku. Ale ja takich nie biorę bo jaka nam pewność, że nie podgrzewali na szybko w mikrofali lub wrzątku?

Domyślnie

samo podgrzanie słoika z miodem nie jest niczym złym, tak mi się wydaję. nie jestem naukowcem a znając życie zaraz się jakiś naukowiec odezwie, tylko proszę odrazu przedstawić badania naukowe
    kontynuując...samo podgrzanie słoika z miodem nie jest niczym złym, ważne by nie przegrzać !!! sam tak robię czasami gdy chce mieć płynny... garnek, 1/3 wysokości słoika w wodzie ciepłej, z kranu i czekać 20 min i słoik sam "odejdzie" i będzie ok. czy miód popsułem ? nigdy takiego wrażenia nie miałem.
    jakbym go gotował we wrzątku 2 godziny to pewnie by się popsuł

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    raczej 2 tony ale to zależy jaki rok. ciężko z tego rodzinę utrzymać...chociaż znam ludzi co tylko z tego się utrzymują. noo ale lepiej mieć pasieke 100 uli, zdrowie i co miesiąc emeryturę :P
    I dlatego mój wujas ma gospodarstwo, sad i pasiekę ( i oczywiście odpowiednie wykształcenie)
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

mój miód jest dostępny w sklepie w Białymstoku, info na priv

Domyślnie

Jak ktoś lubi miód płynny to polecem mniszkowy. Akurat teraz jest dostępny. Tatko jest pszczelarzem od 40 lat

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów