Szukaj
Biegałem wciąż ze szwagrem, który mając niesamowita wręcz orientację przestrzenną wiedział zawsze gdzie jesteśmy.
Sam to bym wciąż szukał naszej małej meliny.
Piękne miasto i kraj.
X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
flickr
ehhh, Lisbon.... super miasto![]()
Przemo K.
F801s/ELAN7/C5DMk2 + szkła
Fajne zdjęcia, aż chce się wracać.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Wątek mi z nieba spadł.
W poniedziałek lecę do Sintry. Jak widzę są tu osoby dobrze obeznane z tamtejszymi realiami, prosiłbym o informacje:
- jak dostać się z lotniska do dworca Rossio (stamtąd jedzie pociąg do Sintry, tak)? Ląduję około 16-17, na którą mniej więcej byłbym w Sintrze? Co mogę później wieczorem tam zrobić lub zobaczyć?
- wtorek, środa i czwartek do południa to spotkania więc mogę nie mieć czasu na zwiedzanie. Zostaje mi czwartek od południa. Na czym się skupić (pod względem fotograficznym oczywiście)? Chciałbym zobaczyć ocean, ale czy starczy czasu?
- myślałem nad przejażdżką tramwajem nad ocean, ale z tego, co widziałem ostatni kurs do Sintry jest dość wcześnie. jak dostać się wieczorem (nawet późnym wieczorem) zz powrotem do Sintry?
- jak jest z porannym transportem? Wylatuję o 9 z Lizbony, więc pewnie najpóźniej o 7:30 powinienem być na lotnisku. O której musiałbym wyjechać z Sintry?
Ech za późno czytam powyższy post...
Z lotniska do Rossio masz połączenie "aerobus", 3,50euro za kurs.
PS zwróć uwagę jak nagrany głos informuje o następnym przystanku:
[zapis fonetyczny] Nekszt sztop, rształrdrsz, szkłer
lub
Nekszt sztop Markisz dPOmbal sztriit
Jak sobie z kumplami (łącznie sztuk 3) policzyliśmy wszystkie bilety to olaliśmy pociągi i wynajęliśmy auto na 2 -dni.
No ale my jeszcze liczyliśmy Fatimę.
flickr
flickr
to ja też podzielę się się wspomnieniami z Portugali. Materiał powoli wrzucam na http://www.26days.pl
ehhh było wspaniale na pewno tam jeszcze wrócimy.
Skontaktuj się z nami