Close

Strona 117 z 127 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1268

Domyślnie

Gdzie moja odpowiedź była personalna ? Obśmiałem tylko Twoje wyśmianie różnic w ilości trafionych zdjęć ze względu na pracę AF
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Wielkie C jest jedno i nie jest to Canon tylko Contax. Proszę nie robić zamieszania.
    Hehe..ładnie to podsumowałeś. A i tak wszyscy spierają się o.... o NiC.
    Tak w ogóle tej legendarnej cud kolorystyki jedynej właściwej, jedynych właściwych i niepowtarzalnych szkieł i ich boskich właściwości oraz "maziaj plajstyki" ja osobiście mam tak dosyć jak wszelkich kotletowych kadrów przy użyciu UWA itd. Tak, C jest najlepszy, dlatego pierwsze swoje szkła poprosił o zrobienie Nikona. ;D
    Wysłane z mojego GT-N7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Gdzie moja odpowiedź była personalna ? Obśmiałem tylko Twoje wyśmianie różnic w ilości trafionych zdjęć ze względu na pracę AF
    "Obśmiałeś" AF, piszac o kolorach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bcrich77 Zobacz posta
    A robiłeś Nikona 35/1.4G?

Pytam poważnie bo przymierzam się do tego szkła.
    No właśnie, sam jestem ciekaw, czy rzeczywiście Nikkor 35mm 1.4 G jest słabszy od Canona...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Czy chciałbyś jeszcze dodać jakąś ciekawostke odnośnie nowego 5D?
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekW Zobacz posta
    No właśnie, sam jestem ciekaw, czy rzeczywiście Nikkor 35mm 1.4 G jest słabszy od Canona...
    Chętnie usłyszałbym opinię osoby która używała jednego i drugiego.
    Też słyszałem o 35L że to świetne szkło, a o Nikonie niewiele.

Domyślnie

Ja tylko mogę się przyłączyć do pochlebnych opinii o 35L - świetne, ostre, kontrastowe szkło w połączeniu z FF bardzo uniwersalny komplecik. Aktualnie w moim przypadku (tak na oko) to jakieś 80% zdjęć z podpiętą 35-tką.
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Ty pisałeś, że jak kolor to tylko Canon, natomiast jak padł argument, że jak AF to tylko Nikon -to go wyśmiałeś. Mogę wyśmiać Twój tekst o wyśmiewaniu porównania AF na korzyść Nikona, czy będzie to zbyt osobiste podejście do tematu ?

Co do koloru to spoko, też mam przykłady 5D vs D3, gdzie trudno się zorientować, które zdjęcie z której puszki -kolor taki sam.
    W kwestii AF też mam kolegę ( ), który żałuje, że tak długo był ślepy i siedział na 5D2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bcrich77 Zobacz posta
    Chętnie usłyszałbym opinię osoby która używała jednego i drugiego.
    Też słyszałem o 35L że to świetne szkło, a o Nikonie niewiele.
    No dobra, używałem jednego kilka lat , teraz używam drugiego ok ok roku.
    Różnice między nimi są tak marginalne, że nawet nie próbuję podejmować się ocen. Podobne optycznie jeśli nie zagłębiamy się w testy linijek i MTF. Oba abberują na f/1.4, podobnie winietują.
    Prędkość AF trudno mi ocenić, gdyż w Canonie używałem głównie na piątkach, w Nikonie na d3s, d800. Niestety różnic w prędkości nie odczułem żadnych, nawet powiedziałbym, że canonowe 35L działało jakoś sprawniej... Ocenie tej sprzyja fakt, iż wC pracowałem na najwolniejszych puszkach, w N na najszybszych. Mimo to różnice są jakie są.
    Wkurzające jest to, że mimo wielu lat różnic Nikon nie potrafi stworzyć szybkich, jasnych stałek - miała być rzeźnia, jakościowa masakra Canona a wyszło co najwyżej podobnie optycznie i MZ minimalnie gorzej jeśli chodzi o prędkośc i skuteczność działania AF.
    Mimo to szkło polecam - jest fenomenalne i bez najmniejszego problemu osiągniecie "magię i plastykę" jak w canonowej eLce
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Wkurzające jest to, że mimo wielu lat różnic Nikon nie potrafi stworzyć szybkich, jasnych stałek - miała być rzeźnia, jakościowa masakra Canona a wyszło co najwyżej podobnie optycznie i MZ minimalnie gorzej jeśli chodzi o prędkośc i skuteczność działania AF.
    Eeee myślę, że Nikon potrafi -tylko woli wsadzić gówniany microSWM zamiast porządnego "dużego" SWM, bo wtedy widocznie więcej zarobi......
    Dlatego stare stałki Nikona, z napędem śrubokrętowym często są szybsze od nowych "wypasionych", ultranowoczesnych z własnym "szybkim i cichym" silnikiem......
    Ostatnio miałem przyjemność bawić się Olympusem 45 1.8 -też z silnikiem tego typu. Biorąc pod uwagę doświadczenie Olympusa, to dopiero raczkuje w tej technologii -Nikon ma dużo dłuższe doświadczenie. A mimo to ten obiektyw działa błyskawicznie, nie mówiąc już o ciszy -jego w ogóle nie słychać !!!! Nikon może się uczyć....

Strona 117 z 127 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów