Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie NOWY na waszym Forum

Pozdrawiam Wszystkich NIKONIARZY na wstepie sie moze przedstawie jestem od dzisiaj posiadaczem D300
    po przejsciu z Canona( dlaczego? ) brakowalo to czego nie potrafie powiedziec dokladnie tego czegosc co sie czuje jak sie oglada swoje wypociny i zawsze brak i brak zadowolenia, moze braki doswiadczenia ale stalo sie wiec moje teraz pytanie , jestem posiadaczem tylko body a do tej pory uzywalem zoomow wiec nie mam doswiadczenia jesli chodzi o stalki wpraniu czy naprawde jest taki problem z tymi zmianami jak to sie ma do zabrudzenia aparatu przye czestych zmianach jak to sie czesto zmienia w praktyce przeciez nie co strzal ha ha ha,ewentualnie jaka na poczatek mojej karjery i co potem zakupic, czy moze nie zawracac sobie glowy stalkami, co foce pewnie zadacie pytanie wszystko co ciekawe i zrobi na mnie wrazenie miny ludzi, zdazenia imprezy w gronie znajomych plenery, spacery ale przewaznie ludzi zwierzeta z niewielkiej odleglosci max 10 metrow wewnatrzi na zewnatrz

Domyślnie

Witaj, na początku ograniczył bym długość zdania, po czym określił budżet jaki mam do wykorzystania.
    Jak już ogarniesz te 2 aspekty, podziel się z nami tą wiedzą.
    O zasyfienie matrycy nie powinieneś się bać - prędzej czy później i tak będzie brudna, grunt to zmieniać obiektywy szybko i unikać zakurzonych miejsc przy zmianie szkła.
    Ostatnio edytowane przez oge ; 13-05-2012 o 07:48
    D800/Sigma 50mm 1,4 / Nikkor 35 1,8 /Tokina 11-16 2,8 / Tami 90 2,8/ Ciamciang 8mm / Sb900/ Tamron 24-70

Domyślnie

Jako że nie określiłeś budżetu i raczej chciałbyś pstrykać wszystko na raz to na początek proponuję 18-200(300) vr + 35 1.8G. Bardziej uniwersalnego zestawu dla początkującego nie znajdziesz. Poza tym witaj na forum.

Wysłane z mojego GT-N7000

Domyślnie

no tak ale plama sorrki za dlugosc postu. wiec jesli chodzi o finanse pczatek skromny i cos zbytnio nie kosmicznego cenowo max $300 i tak stopniowo co kilka miesiecy nastepme zakupy. nie ma czegos takiego jak kasa w szufladzie , dochody mam systematyczne a pasja olbrzymia wiec i tak wiem ze kiedys to sie skonczy "top of line".

Domyślnie

dzieki ale zaczelo se od 35 f1.8 ( znalazlem za $130 chyba niezle?) next pewnie 85mm jakos 50 domnie nie przemawia. Pozdrawiam

Domyślnie

W tych granicach to polecę 18-105 na aledrogo można kupić za około 950 z groszami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bochen1701 Zobacz posta
    W tych granicach to polecę 18-105 na aledrogo można kupić za około 950 z groszami.
    Trochę drogo jak na to szkło. Już chyba używkę lepiej kupić a resztę dołożyć do wspomnianej 35tki. Sam niedawno sprzedałem prawie nieużywane 18-105 za 580, tyle że było już po gwarancji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bochen1701 Zobacz posta

Troszkę bez sensu polecać zakupy na allegro jak ktoś jest w USA

Domyślnie

no tak wlasnie zapomnialem dopowiedziec mieszkam w USA A tak na marginesie i tak sie zastanawialem nad czyms co pozniej i do ff podpasuje moze tak 24 70 Sigma potem jakis szeroki obrazek i na koncu tele albo te stalki juz zaczolem ale ona i tak sie przyda lubie ten dystans na cropie czy 50 na ff.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafski Zobacz posta
    sorrki za dlugosc postu.
    Tu nie chodziło o długość postu, bo posty chyba nie mają ograniczeń jeśli chodzi o długość. Chodziło o Twoje konstruowanie zdań, gdzie jedno zdanie składa się z 9 linijek tekstu. Jakbyś nie umiał używać żadnych innych znaków poza przecinkiem. Chaotycznie piszesz i aż ciężko zrozumieć. Do tego zdanie zaczyna się zwykle w języku polskim wielką literą... Rozumiem że "Amerykanin" ale takie minimum wypadało by ogarniać No i bym zapomniał, ortografią też nie grzeszysz...

Co do podpowiedzi odnośnie obiektywu to zastanów się czego Ty naprawdę chcesz, bo piszesz w jednym poście że cenowo max 300 dolarów. W ostatnim poście rozważasz Sigmę która nawet używana znacznie przekracza ten Twój budżet!
    Proponuję poszukać na początek wspomnianego już wyżej 18-105 w cenie około 300 dolarów. Pewnie będzie to używka bo nówki przekraczają zwykle cenę 300 dolarów. Ewentualnie jeśli znajdziesz tanią używkę to może wystarczy na te 35 mm 1.8. Ale i 18-105 i 35 mm 1.8 to nie są szkła na pełną klatkę, zauważ.

Jeśli masz jakieś dalsze pytania to dawaj, chętnie odpowiemy, pomożemy
    Ostatnio edytowane przez paul.g.85 ; 15-05-2012 o 03:10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów