Czemu ta kobieta ma maske chirurgiczna na facjacie? Taki trend czy jest jakies sesowne wytlumaczenie?
Szukaj
Czemu ta kobieta ma maske chirurgiczna na facjacie? Taki trend czy jest jakies sesowne wytlumaczenie?
D7000+18-105+sb910+powerlux ve-400x2
jedynie 4 jest fajna i moze byc czescia wiekszej calosci, reszta to zwykle zdjecia kobitek na rowerze zrobione czyms dluzszym,do reportazu daleka droga
to raczej te fotki nadaja sie do hasla ktore staje sie podobno modne na forum - hej, zobaczcie gdzie bylem
Road to Manila
W tej konwencji autor by pstryknął Fuji, metro, wieżowce i na koniec pier..knął jakiegoś pomarszczonego gościa w kapeluszu przed domkiem, żeby blondynki nie miały problemu zrozumieć "przesłanie".
Skoro autor nie poczęstował nas "japońskim standardem" ... znaczy myślał, nie wiemy ile miał czasu, czy mógł wrócić itd...
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
zdjecia z wyjazdow nie musza spelniac sztampowych norm zeby byc nijakie
te jak i pozostale japonskie watki autora z drobnymi wyjatkami sa nijakie mimo braku fuji
Road to Manila
pastwisko
Czy aby napewno? Wydaje mnie sie to malo sensowne, bo gdyby miec chorobe gorych drog oddechowych, to raczej wszelki wysilek fizyczny nie jest wskazany, a najlepszym wydaje sie pobyt w lozku.
Wiesz ja to raz z grypą żołądkową trzy dni do pracy popylałem i to taksówką bo bym podrózy tramwajem na stojąco nie wytrzymał, a ty mowiszo łóżku przy infekcji gardziołka![]()
Völkchlor
Ja mialem na mysli zapalenie oskrzeli/pluc lub prawdziwa grype. Wtedy to nawet nie masz sily pilota od tv dzwignac.
W pekinie tez jezdza w maskach, ale nie z powodu smogu i zanieczyszczen miejskiego powietrza, tylko z powodu burz piaskowych jakie stolice chin nawiedzaja od czasu jak klimat zaczol sie ocieplac (bo nie ma jak oddchac pylem z piasku). Dlatego pytam czy w japoni to moda czy ma jakies konkretne uzasadnienie, bo burz piaskowych raczej tam nie uswiadczysz?
Ja kiedyś w telewizorni widziałem, że te maseczki stanowią zabezpieczenie przed wdychaniem zanieczyszczeń razem z powietrzem.
Tak jak pisałem jest to wyższy poziom kultury społecznej - więc jak jestes lekko chory - czyli na tyle ze nie musisz zalegać w łóżku - to zasuwasz w takiej masce, żeby nie zarażać innych. Dziś dla swiętego spokoju potwierdziłem to u osoby która mieszkała w Japonii kilka lat.
Völkchlor
Skontaktuj się z nami