Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: bikes in Japan

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie bikes in Japan

"Rowerowe" fotki z japońskich ulic. Zapraszam.

1

2

3

4

5

6
    ニコンのカメラ

Domyślnie

To na pewnie JEST reportaż (nawiązuję, bo w sąsiednich wątkach są spore wątpliwości), tytuł oddaje co autor chciał przekazać (rola rowerów w japońskim stylu życia).
    A ostatnie daje SUPER akcent artystyczny (bo informacji nie wnosi już wiele, i bardzo dobrze).

EDIT: Być może, skoro mają stanowić całość, w kolorze?
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

dodatkowo 2-ka w kolorze
    ニコンのカメラ

Domyślnie

6 dobra w b&w

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radekone Zobacz posta
    6 dobra w b&w
    Ale u autora nie jest w b&w. Jest w stylu 'prawie monochromatycznym', który ja lubię.
    Myślę że jest trudniejszy od prostego rypania konwersji b&w, nie bałbym się słowa że czasem to jest szlachetniejsze.

Domyślnie

Jak dla mnie w odbiorze reportażu jako całości trochę przeszkadza inna obróbka na każdym zdjęciu... 3 najciekawsze.

Domyślnie

Ja ja sobie po prostu wyobrazilem w b&w z konturowymi czerniami i to niekoniecznie w konwersji.

Wersja kolorowa tez jest oczywiscie dobra. Takie kreatywne zdjecie.
    3 tez fajne, a 4 to jak stary slajd.

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

2. i 3. z przewagą dla 3.
    Oni faktycznie jeżdżą tam tak środkiem ulicy, czy to jest po prostu taka jakaś "boczna uliczka"?
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Domyślnie

świetnie. Podoba mi się ze jest to reportaż o czymś a nie tylko typu byłem w Japonii
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    świetnie. Podoba mi się ze jest to reportaż o czymś a nie tylko typu byłem w Japonii
    Pisałem o czymś odobnym w innym wątku. Dużo jest niby egzotycznych fotek 'Zobaczcie jak debesciaki fotografują Hindusa', 'Byłem na wyspie wśród dwustu fotografujących', 'Sfotografowałem tę zatopioną łódź, co wszyscy fotografują' - z mniej czy bardziej niedyskretnym przesłaniem "ja tam byłem". Często odczuwam przejedzenie. Zdjęć z Wysp Kanaryjskich, z głodnymi lub najedzonymi obywatelami ciepłych krajów, mamy do przesytu.

Tu autor (mimo że "nie musiał" - bo egzotyka na wyciągnięcie ręki) się wysilił, zobaczył temat w swojej głowie, potem w celowniku, i dał fajny coś przekazujący reportaż. Myślę, że to zawsze będzie w cenie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów