Ja tam wiem o 1/250, które i tak jest do uzyskania z sb, a ze studyjnymi - nie bardzo. Wtedy mam 1/160s.
Szukaj
Ja tam wiem o 1/250, które i tak jest do uzyskania z sb, a ze studyjnymi - nie bardzo. Wtedy mam 1/160s.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
normalnie jest 1/250 ale można zmienić na 1/250 (auto fp) lub 1/320 (auto fp) przy wyzwalaniu z su800 i ustawieniu wspomnianych, skraca się czas synchronizacji, nie jestem znawcą w tym temacie (raczej łopatologia i praktyka stosowania), przynajmniej tak mam z sabinami których używam...
No ale nie z radiem, wtedy max co oferuje body to 1/250.
Odpowiedź na twoje pytanie z pierwszego postu brzmi NIE. Nie z tym radyjkiem.
Da się to zrobić w trybach FP ale z innymi wyzwalaczami, bo te linkowane wyzwalacze trybu FP nie obsługują.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-05-2012 o 22:22
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
W studiu nie potrzebujesz 1/320. Możesz kupic to co planowałeś i robić na 1/250. Ta różnica 1/3EV - to istotne?
W plenerze musisz kupić wyzwalacze obsługujące TTL i tryb FP. Niestety to juz nie będa budżetowe zakupy. Polecam Pocket Wizard FlexTT5.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-05-2012 o 12:11
rzeczywiście cena powala, narazie kupie te z linka, jak na siebie zarobia to przyjdzie pora na wizardydzięki za pomoc...
Skontaktuj się z nami