Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    a kontrola atydopingowa? Probki przechowywane sa iles tam lat po zawodacn podobno... Wiec jak je oszukac? Skoro wszyscy biora to jak sie ukrywaja? A jesli nie biora tzn ze organizm da sie przyhotowac. Inny trening maja sportowcy olimpijscy niz np piłkarze. Na krotki okres mozna przygotowac organizm bez wiekszego wyniszczenoa organizmu. A gra np w piłke lub siatkowke przez ponad 25 bardziej wy iszcza organizm. Stawy miesnie sciegna do wymiany. Sory pisane z komorki
    Jak? Ano tak, że nie wszystkie środki są wykrywalne. Na niektóre trzeba opracować metody. Inna sprawa, że niektórzy... wstrzykują sobie cudzy mocz np. Kolejna sprawa to łapówki. Ostatnia - być może zapowiedziane kontrole (tak jest chyba w trójboju z tego, co mi się o uszy obiło, a jeden chłopak z mojej szkoły był mistrzem Polski).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Jak? Ano tak, że nie wszystkie środki są wykrywalne. Na niektóre trzeba opracować metody. Inna sprawa, że niektórzy... wstrzykują sobie cudzy mocz np. Kolejna sprawa to łapówki. Ostatnia - być może zapowiedziane kontrole (tak jest chyba w trójboju z tego, co mi się o uszy obiło, a jeden chłopak z mojej szkoły był mistrzem Polski).
    Oni sobie nic nie wstrzykują, po prostu były przypadki podmiany moczu na nieswój (ale czysty, t.j. bez dopingu) w czasie kontroli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Oni sobie nic nie wstrzykują, po prostu były przypadki podmiany moczu na nieswój (ale czysty, t.j. bez dopingu) w czasie kontroli.
    Nie wiem. Taką słyszałem plotę 10 lat temu.
    Znajomy ze szkoły był mistrzem w TŚ i z tego, co mi się obiło o uszy, oni wiedzą kiedy będzie kontrola i tak układają cykl, żeby podczas kontroli być "czystymi".

Nie jestem za zakazem uprawiania sportu, ale za uświadamianiem społeczeństwa co do skutków uprawiania. Kara powinna być za "sport to zdrowie".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    (...) Kara powinna być za "sport to zdrowie".
    Sport to zdrowie, zawodowstwo to kalectwo.

Uprawnienia umieszczania postów