Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Domyślnie Sport to zdrowie

Nie wiem czy zauważyliście plagę śmierci wśród sportowców. Dziś zmarł norweski pływak, miał 26 lat. Coraz bardziej jestem za zakazem uprawiania zawodowo sportu. Szprycowanie, przeciążanie organizmu. Organizmy sportowców pracują już na granicy, naturalnie nie da się już więcej wyciągnąć z nich. Tych śmierci będzie coraz więcej. Umierają młode osoby, bo ktoś chce zarobić duże pieniądze.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Średnio 476 osób dziennie umiera w Polsce na choroby układu krążenia - dane znalezione w necie. W Norwegii poza tym pływakiem, pewnie dzisiaj był także niejeden zgon z tego powodu. Argument o zakazie uprawiania sportu zawodowego jest śmieszny.

edit: w Norwegii średnio 16 zgonów dziennie na serce
    Ostatnio edytowane przez schwepes ; 01-05-2012 o 16:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schwepes Zobacz posta

edit: w Norwegii średnio 16 zgonów dziennie na serce
    Śmiem twierdzić, że te 16 trupów to ciała co najmniej mało wysportowane.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Bo ta sentencja "sport to zdrowie" jest nieprawdziwa. Uprawiałem różne sporty przez długi czas i jedynie się różnych kontuzji nabawiłem. Dzisiaj (mam 25 lat) moi znajomi, którzy tylko piwo pili są zdrowsi ode mnie.

Domyślnie

Dzisiaj słyszałem drugiej katastrofie awionetki w przeciągu dwóch dni, dwoje kolejnych ludzi nie żyje. Coraz bardziej jestem za zakazem latania awionetkami.

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Bo ta sentencja "sport to zdrowie" jest nieprawdziwa. Uprawiałem różne sporty przez długi czas i jedynie się różnych kontuzji nabawiłem. Dzisiaj (mam 25 lat) moi znajomi, którzy tylko piwo pili są zdrowsi ode mnie.
    Nieprawidłowy trening. Prawidłowo prowadzony zawodnik, niezależnie od dyscypliny, nie powinien nabawiać się kontuzji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Nie wiem czy zauważyliście plagę śmierci wśród sportowców. Dziś zmarł norweski pływak, miał 26 lat. Coraz bardziej jestem za zakazem uprawiania zawodowo sportu. Szprycowanie, przeciążanie organizmu. Organizmy sportowców pracują już na granicy, naturalnie nie da się już więcej wyciągnąć z nich. Tych śmierci będzie coraz więcej. Umierają młode osoby, bo ktoś chce zarobić duże pieniądze.

Nie wiem czy zauważyliście plagę śmierci wśród kierowców...Dziś zginęło wiele młodych ludzi... Coraz bardziej jestem za zakazem jazdy samochodem.

takim myśleniem to trzeba zakazać pracy taksówkarzom, kierowcom zawodowym, albo w ogóle nie pracujmy bo wszędzie są wypadki, przykładów mamy pełno.

Każdy robi to co chce, lubi, kocha lub musi robić. Czemu mamy komuś coś zabraniać ?
    ja tez uprawiałem lekkoatletykę, doznałem kontuzja kolana i po sporcie miałem.
    do nikogo nie mam pretensji. i nie wyobrażam sobie że ktoś mógłby mi zabronić trenować, bo może mi się krzywda zrobić.

zakażmy kubicy teraz jeździć bo miał wypadek. przecież to śmieszne.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Śmiem twierdzić, że te 16 trupów to ciała co najmniej mało wysportowane.
    Oj zdziwiłbyś się - Norwedzy to bardzo wysportowany naród, biegają, jeżdżą na nartach, łyżwach rowerach, rolkach całymi rodzinami, nawet z takimi szkrabami 2-3 lata. Co tydzień jakieś biegi na orientację, maratony itp - u nas możesz pomarzyć, aby zobaczyć tak aktywnych sportowo Polaków. Ja jak zobaczyłem kiedyś na siłowni grupę dziadków, którzy podczas ćwiczeń na łydki brali 10 kg więcej niż ja, to zrobiło mi się słabo ( a ćwiczę regularnie ).
    JacKill pozwolę się nie zgodzić, to nie jest wina złego treningu. Po prostu czasami organizm nie wytrzymuje, jest przeciążony. Poza tym trudniej złapać kontuzję w sportach, gdzie nie ma kontaktu z przeciwnikiem.

Co do norweskiego pływaka, to wszyscy tutaj są w szoku. Norwedzy mają świetne sztaby szkoleniowe, lekarskie, sprzęt pierwszej klasy. Podejrzewa się, że mogła to być jakaś ukryta wada serca, dziś będę chcieli przeprowadzić sekcję.

Problemem w obecnym sporcie są pieniądze - od zawodników wymaga się większego zaangażowania, gdyż płaci się im ogromne kwoty, oczekując w zamian tego, że przyciągną kibiców, sponsorów. Wystarczy spojrzeć, jak często rozgrywają swoje mecze w tym sezonie zawodnicy NBA - 3 spotkania w ciągu 4 dni - kiedy organizm ma się zregenerować? Tak samo w piłce nożnej - liga, jedne puchary, drugie puchary. Za dużo tego, ale nie sądzę, aby się to zmieniło..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacKill Zobacz posta
    Nieprawidłowy trening. Prawidłowo prowadzony zawodnik, niezależnie od dyscypliny, nie powinien nabawiać się kontuzji.
    A to z doświadczenia czy tylko taki frazes?
    Nie istnieje sport bez kontuzji (brydża czy szachów nie wliczam ).
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów