Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kaplica

Domyślnie Kaplica

Piękna, ale chyba najbardziej "ostrzelana" morawska miejscówka:

Zapraszam.

Ostatnio edytowane przez Nikonozaur ; 29-04-2012 o 18:49
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

ta kapliczka wygląda jak doklejona...
    Krajobraz ładny ale trochę kolorystycznie ta kapliczka tu uderza po oczach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paul.g.85 Zobacz posta
    ta kapliczka wygląda jak doklejona...
    Krajobraz ładny ale trochę kolorystycznie ta kapliczka tu uderza po oczach...
    Jest w tym trochę racji, kazałem przemalować.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cóż z tego że najbardziej ostrzelana, skoro w Twoim portfolio jako pierwsza. =]
    Ładny kadr a światło na drzewach wokół kapliczki piękne jest! (O zachodzie focone?)
    Generalnie niezła wariacja kolorystyczna =]
    [Odnoszę wrażenie, że całość jest delikatnie nieostra, czy to wina długiej ogniskowej?]
    Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    Cóż z tego że najbardziej ostrzelana, skoro w Twoim portfolio jako pierwsza. =]
    Ładny kadr a światło na drzewach wokół kapliczki piękne jest! (O zachodzie focone?)
    Generalnie niezła wariacja kolorystyczna =]
    [Odnoszę wrażenie, że całość jest delikatnie nieostra, czy to wina długiej ogniskowej?]
    Pozdrawiam! =]
    Tak, o zachodzie. Ta "wariacja kolorystyczna" jest w zasadzie naturalna, światło pada pod bardzo ostrym kątem produkując te piękne barwy.
    Ja z kolei nie odczuwam braku ostrości, nazwałbym to raczej miękkością...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Okey, przyjrzałem się jeszcze i przychylam się do miękkości. Nie chodzi przecież o to, by fotografią można się było "drapać".
    Jeżeli jednak założymy, że pierwszy plan jest miękki, to ta zielona grupka drzew i krzewów, wydaje się być poza GO, tutaj to nawet pasuje.
    [Zerknąłem do Exiff-a i chyba otrzymałem odpowiedź.]

Domyślnie

Paweł ma, Janek ma, Darek ma, mam i ja
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Dla mnie ta odsłona wypada blado i nieostro, wręcz poruszona kępa z prawej. No i brak ciekawego światła, zbyt dużo bure % stanowi.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Andrzeju niestety muszę przyznać, że faktycznie ostrości brakuje... Co najbardziej zasługuje na podkreślenie w tej focie to przepiękne kontrasty - drzewa, pola, kaplica - istna gama kontrastów kolorystycznych - to cieszy oko.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

To samo wrazenie mialem wczoraj... ciut za miekko...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów