Chciałem się tam wybrać w tym roku, ale prognoza pogody średnia, a kilometrów dużo. Zazdroszczę, że Ty miałeś okazje. A zdjęcie już standardowo na poziomie, do którego przyzwyczaiłeś...
Szukaj
Chciałem się tam wybrać w tym roku, ale prognoza pogody średnia, a kilometrów dużo. Zazdroszczę, że Ty miałeś okazje. A zdjęcie już standardowo na poziomie, do którego przyzwyczaiłeś...
Te drzewka to kasztany, zwane też "kasztanolipami". Jako, że to czeskie kasztany przecież są
.
A pąki posiadają już całkiem sporych rozmiarów. Natomiast owocowe drzewka są teraz w fazie kulminacyjnej, jeżeli chodzi o kwieciste ubranka.
No faktycznie Tomku, pogoda mocno chimeryczna i tam od dłuższego czasu. Ja mam na miejsce około trzy godzinki drogi. Także nie jest najgorzej. Jak już w głowie zbyt dużo niepotrzebnej zawartości się nazbiera, to fajnie wtedy trochę powłóczyć się po tamtejszych polach. A i czasami jakiś fotek uda się zrobić.
Teraz kilka słów co do kadru i jego kompozycji. Już sam tytuł dużo mówi. To dosyć popularna miejscówka z morawskich terenów jest. Niektórzy może pamiętają moje inne odsłony z tym motywem. Tam było w poziomie. Tutaj chciałem trochę inaczej. Zatem kwadrat z góry zamierzony. Pewnie, że mam poziomy takie, śmakie i owakie. Także piony, panoramiczne bardziej kadry, jak i kwadraty. I jeden taki zaprezentowałem. I to tyle w tym temacie.
Pozdrawiam serdecznie odwiedzających.
Ech......fajnie jest. Musi sie podobać
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
To podwójnie piękne zdjęcie. Jedno górne, drugie dolne. A razem... marzenie fotografa krajobrazu. Wybacz mi ten kamyczek do ogródka![]()
Klasyk, klasykale niezmiennie się podoba ta miejscówka
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Wiosna i jesień na jednej fotografii![]()
Pozdrawiam,
Mirek
Aż sobie do zeszłorocznego kalendarza zajrzałem
Fajnie jest...
Skontaktuj się z nami