Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dembiec Zobacz posta
    tylko fim skanowany , ktory byl wywolany kilka lat temu(jak bylem dzieckiem) teraz zeskanowalem i kolory sa jak na odbitkach ... wiec niby wychodzi ze nie skaner i wlasnie dlatego mam problem
    Portra jest "gęsta", żeby wydobyć z niej całą informację trzeba dobrego skanera. Dalej jednak twierdzę, że efekt wcale nie jest zły. Ostrość jest w krzakach, bo płaszczyzna ostrości jest za modelką, i to dobre pół metra (gałęzie). A kolory - rzecz względna. Przepraszam za nieuprawnione przepuszczenie zdjęcia przez dwa swoje presety.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

nie ma problemu no faktycznie teraz jest lepiej . Pojde jutro do laba i poprosze o zeskanowanie tego filmu i wtedy bede mial sprawe jasna
    dzieki bardzo za objasnienie sprawy
    D200/ T 12-24 4/ N 35 1.8/ N 50 1.8/ N 85 1.8/ SB 900

http://www.facebook.com/photografia2011

Domyślnie

nie ma problemu no faktycznie teraz jest lepiej . Pojde jutro do laba i poprosze o zeskanowanie tego filmu i wtedy bede mial sprawe jasna
    dzieki bardzo za objasnienie sprawy
    Bardzo dobry pomysł.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Jak dostane , to dam znac co i jak sie wyjasnilo , raz jeszcze dzieki i zycze dobrej nocy !

Domyślnie

Witam ponownie
    a wiec odebralem film od skanownia i jednak wina skanera wyszla na jaw ... wrzucam zdjecia aby mozna bylo porownac co i jak . I nasuwa mi sie pytanie z innej beczki wiem ze jest na to osbny temat ale zapytam , za skanowanie place 10zl, filmow zapewne bede robil od 10-15 w roku(ogolnie uzywam cyfraka). I czy jestem w stanie okolo 200zl kupic jakis skaner co bedzie to dobrze skanowal , jakosciowo szybkosc bajery itp. nie sa wazne . Bo za 1tys to mi raczej nie warto przy tak malej ilosci filmow -lepiej w punkcie.
    a Tu zdjecia :

a to jeszcze z mojego skanera :

Domyślnie

Ja bym dał dychę za skanowanie ale u mnie skany z labów to żart.

Domyślnie

Witam ponownie
    a wiec odebralem film od skanownia i jednak wina skanera wyszla na jaw ... wrzucam zdjecia aby mozna bylo porownac co i jak . I nasuwa mi sie pytanie z innej beczki wiem ze jest na to osbny temat ale zapytam , za skanowanie place 10zl, filmow zapewne bede robil od 10-15 w roku(ogolnie uzywam cyfraka). I czy jestem w stanie okolo 200zl kupic jakis skaner co bedzie to dobrze skanowal , jakosciowo szybkosc bajery itp. nie sa wazne . Bo za 1tys to mi raczej nie warto przy tak malej ilosci filmow -lepiej w punkcie.
    Jeżeli za zeskanowanie rolki małego obrazka na Frontierze płacisz 10 zł (nie wiem co prawda w jakiej rozdzielczości, ale raczej to coś docelowego a nie poglądówka), sprawa jest oczywista - nie ma takiego skanera, którego zakup można by zracjonalizować przy kilkunastu filmach rocznie.

Domyślnie

zdjecia zeskanowane mam 3360x2240 , a Mariusz powiedz mi czy ze skanera za 1 tys zdjecia sa takie jak w labie co tu zamiescilem czy jeszcze lepszej jakosci ?

Domyślnie

Sama umiejętność skanowania bardzo mocno wpływa na jakość skanu. Ze skanera za 1kpln wyciągniesz pewnie więcej, ale przy rolce na miesiąc nie ma to najmniejszego sensu.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

zdjecia zeskanowane mam 3360x2240 , a Mariusz powiedz mi czy ze skanera za 1 tys zdjecia sa takie jak w labie co tu zamiescilem czy jeszcze lepszej jakosci ?
    Daj namiary gdzie skanujesz, pls.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów