Close

Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 257

Wątek: nowy TC-20 III

Domyślnie

OK, dzięki.
    D70, 18-70, 70-300G, T 90Di, T 12-24, Jupiter 9, SB-800

Domyślnie

Czy ktoś próbował podpinać ten TC20 III do AF-S 80-200 mm f/2,8D IF-ED ?? Ma ktoś może zdjęcia ?

Domyślnie

Witam
    Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Nikkora 70-200/2.8 VRI i teraz planuję dokupić do niego konwerter tylko nie wiem czy lepiej będzie współpracował z TC-17E II czy TC-20E III. Przeczytałem cały ten temat, ale jednak nikt nie porównywał tych dwóch dla tego szkła. Planowałem ten 2x ze względu na zbliżenie, ale teraz stwierdziłem, że zależy mi także na jakości. Z tego co widzę na jednym z ostatnich postów zdjęcia wyszły całkiem niezłe (samoloty wojskowe). Wolę jednak się upewnić, co zrobić, bo może poczekać na nowszą wersję1.7x.
    Z góry dzięki za pomoc
    5D II | C 17-40/4L | C 70-200/4L
    BLOG & Facebook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maileooo Zobacz posta
    Witam
    Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Nikkora 70-200/2.8 VRI i teraz planuję dokupić do niego konwerter tylko nie wiem czy lepiej będzie współpracował z TC-17E II czy TC-20E III. Przeczytałem cały ten temat, ale jednak nikt nie porównywał tych dwóch dla tego szkła. Planowałem ten 2x ze względu na zbliżenie, ale teraz stwierdziłem, że zależy mi także na jakości. Z tego co widzę na jednym z ostatnich postów zdjęcia wyszły całkiem niezłe (samoloty wojskowe). Wolę jednak się upewnić, co zrobić, bo może poczekać na nowszą wersję1.7x.
    Z góry dzięki za pomoc
    Jakość TC 1.7II i TC2.0III jest porównywalna, wydaje się że z TC2.0III jest lepiej, ale to przez powłoki daje lepszy kontrast. Czekać - możesz jeszcze długo ( ja czekam na !.4III ),
    mam 1.4II, 1.7II i 2.0III - najczęściej zapinam ten ostatni.

Domyślnie

Czyli mimo iż światło spada dwukrotnie wypada korzystniej TC20 III. Bo ja bym chciał, jak każdy pewnie, sięgnąć jak najdalej i nie tracić przy tym jakości tak bardzo ;D
    BLOG & Facebook

Domyślnie

Ja używam ww. konwerter z 70-200 II. Jest dobrze, nie mogę mieć pretensji. Jednak jakis czas temu zrobiłem kilka strzałów z duetu TC 2.0 III + N 300 VR ... wtedy to dopiero było DOBRZE.

Domyślnie

Chyba się zdecyduję na ten 2x bo Ci co używają go w takim zestawie są zadowoleni mimo światła 5.6, ale jak na taką ogniskową (600mm) takie światło to nieźle, bo szło kosztuje duuuużo więcej o podobnych parametrach... jak tylko dojdę do kasy ;D
    BLOG & Facebook

Domyślnie

Jak to jest z tą realną ogniskową na długim końcu w 70-200 VRII? Czytałem, że to w zasadzie ok 135mm, a nie 200mm.

Domyślnie

Poczytaj jeszcze raz, tym razem dokładniej. Problem dotyczy małych odległości, im dalej tym szybciej "zanika". Jeśli chcesz stosować TC-20 to chyba znaczy, że fotografujesz odległe obiekty,więc problem Cię nie będzie dotyczył.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Poczytaj jeszcze raz, tym razem dokładniej. Problem dotyczy małych odległości, im dalej tym szybciej "zanika". Jeśli chcesz stosować TC-20 to chyba znaczy, że fotografujesz odległe obiekty,więc problem Cię nie będzie dotyczył.

Teoretycznie masz racje, ale fotogrfowalem male ptice z odleglosci 3-4 metrow, wiec problem wystepowal czy nie ?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów