OK, dzięki.
Szukaj
OK, dzięki.
D70, 18-70, 70-300G, T 90Di, T 12-24, Jupiter 9, SB-800
Czy ktoś próbował podpinać ten TC20 III do AF-S 80-200 mm f/2,8D IF-ED ?? Ma ktoś może zdjęcia ?
Witam
Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Nikkora 70-200/2.8 VRI i teraz planuję dokupić do niego konwerter tylko nie wiem czy lepiej będzie współpracował z TC-17E II czy TC-20E III. Przeczytałem cały ten temat, ale jednak nikt nie porównywał tych dwóch dla tego szkła. Planowałem ten 2x ze względu na zbliżenie, ale teraz stwierdziłem, że zależy mi także na jakości. Z tego co widzę na jednym z ostatnich postów zdjęcia wyszły całkiem niezłe (samoloty wojskowe). Wolę jednak się upewnić, co zrobić, bo może poczekać na nowszą wersję1.7x.
Z góry dzięki za pomoc![]()
Ja używam ww. konwerter z 70-200 II. Jest dobrze, nie mogę mieć pretensji. Jednak jakis czas temu zrobiłem kilka strzałów z duetu TC 2.0 III + N 300 VR ... wtedy to dopiero było DOBRZE.
Jak to jest z tą realną ogniskową na długim końcu w 70-200 VRII? Czytałem, że to w zasadzie ok 135mm, a nie 200mm.
Poczytaj jeszcze raz, tym razem dokładniej. Problem dotyczy małych odległości, im dalej tym szybciej "zanika". Jeśli chcesz stosować TC-20 to chyba znaczy, że fotografujesz odległe obiekty,więc problem Cię nie będzie dotyczył.
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami