Close

Strona 224 z 348 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 3475

Wątek: Nikon D4

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    zieleń JEST upierdliwa, bo nie sposób określić poprawności balansu bieli
    Nie martw się, na pocieszenie pozwolę sobie zacytować:

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ja jestem szczęśliwym posiadaczem D800 - nie robię testów jako takich, tylko fotografuję - kilkadziesiąt zdjęć testowych zrobiłme, żeby widzieć czego się można spodziewać po tym body i wszystko Generalnie, jeśli ktoś chce być zadowolony ze sprzętu a nie dołować się z powodu jakiejkolwiek "wpadki" producenta, polecam robić to samo

Domyślnie

w gazetce 22999
    Dziś we Wrocławiu w FJ w Galerii Dominikańskiej cena D4 wynosi 22 999, a obok na półce jest też D3x za 25 999. Poprzednie ceny są pokreślone - odpowiednio 25 999 i 27 999. Oba aparaty schowane w kartonach. Ktoś zainteresowany zakupem?

Domyślnie

No to teraz niech przekreślą i napiszą 20 999 to łykam

Angry

Cytat Zamieszczone przez kilimanjaro Zobacz posta
    qooba! tanio sprzedam swój egzemplarz jak Ci nie robi różnicy olej na matrycy!
    Wiem, że żartujesz.
    Przy tak dużej produkcji, to może zdarzyć się najlepszej firmie. Nie zmienia to jednak faktu, że szczerze Ci współczuję. Życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki za szczęśliwe załatwienie sprawy. Powiadom o tym abym te kciuki przestał ściskac i mógł pracować.
    Trzymaj się i pozdrawiam
    Krzysztof.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

hej, koniecznie dopisz całą swoją historie na stronie "żółtego serwisu fotograficznego"
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Talking

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    hej, koniecznie dopisz całą swoją historie na stronie "żółtego serwisu fotograficznego"
    ... i załącz zdjęcie uciętej głowy wroga, oczywiście zdjęcie bez plamek.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Jako ciekawostkę podaję zużycie baterii: 1354 zdjęcia zrobione i zostało 23% prądu. Robię nefy, większość seryjne, sporo podglądania, kilka minut grzebania w menu i 15 minut zabawy ethernetem.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Ja tam od początku wiedziałem co chcę.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Jako ciekawostkę podaję zużycie baterii: 1354 zdjęcia zrobione i zostało 23% prądu. Robię nefy, większość seryjne, sporo podglądania, kilka minut grzebania w menu i 15 minut zabawy ethernetem.
    Mam nadzieje, ze ten ethernet zre sporo pradu, bo jednak 1500-1800 zdjec na jednym aku, to jest jakas kpina z zawodowcow. Pomijajac juz koniecznosc kupienia od razu drugiego aku razem z body (2 dodatkowych w przypadku 2 korpusow), to pozostaje kwestia wymiany podczas pracy -- niby nie trwa dlugo, ale przy tak nieznosnie slabej wydajnosci, nie raz jeden bedzie zaskakiwac ten "niezywy" aparat, wlasnie wtedy, kiedy uciekac beda wazne ujecia. Nie, zebym znowu utyskiwal na D4 (ktorego nie chce kupic), ale jak sobie uswiadomie, ze fotografujac D3jkami i jego EN-EL4a, przez kilka dni pod rzad, nie musialem ich wkladac do ladowarki, to te nowe aku mnie przerazaja... Nawet majac (w torbie) dodatkowe akumulatory, czesto przeciez zdarza sie, ze pracujemy w jednym miejscu a torba jest nieco dalej (zamknieta w aucie, na zapleczu firmy/instytucji, czy po prostu po drugiej stronie miejsca eventu), a w reku sam aparat. Fotografujemy w jednym miejscu, bo wlasnie cos istotnego sie dzieje, i nie ma czasu, zeby zmarnowac kilka minut na dojscie do torby, wymiane aku i powrot, bo bedzie po ptakach. Stoimi, patrzymy na to co sie dzieje, a aparat nie chce pracowac... No Q! Az mnie dreszcze przechodza... Trzeba bedzie (w przyszlosci (kolejne korpusy) zapewne sytuacja sie nie poprawi) wyrobic sobie nawyk czestego gapienia sie na stan aku i odpowiednie zabezpieczania sie (noszenia aku w kieszeni). Co jak co, ale spodziewalem sie raczej wydluzania zywotnosci a nie skracania... Tak wiem -- historia nowych aku jest znana od momentu premiery D4, ale po Twoim komentarzu dopiero mnie naszlo na glebsze przemyslenia w tej kwestii...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie brzmi to optymistycznie... ja ostatnio po zrobieniu 700zdjęć w D800 RAW+ JPG, podglądaniu na LCD i wywalaniu zbędnych na bierząco, miałem nadal powyżej 50%. aku. A przeca en-el15 to popierdołka wobec en-el18.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 224 z 348 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów