Close

Strona 100 z 127 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta

A swoją drogą zupełnie poza tematem to pokaż coś z tego materiału.
    Bardzo chętnie bym się podszkolił i obejrzał zdjęcia które w tydzień 5kpln przynoszą?
    Nawet w jeden dzień - w którąś sobotę przykładowo. Pewnie jest więcej takich osób na forum które tyle sobie życzą za ślubniaki reszta tygodnia na obróbkę i voila!

Domyślnie

Oczywiście nie twierdze że to niemożliwe, znam stawki sporej ilości fotografów i znam ich portfolia
    Tylko zaczynają mnie drażnić te pogardliwe wypowiedzi Czachy i chciałem dociec ich podstaw.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Każe ujęcie w którym aparat nie dał rady mogło być zdjęciem życia. Główną cechą sprzętu powinno być nie ograniczanie fotografującego. Jednak umiejętności czasem nie wystarczą, gdy technika nie domaga.
    Właśnie z tych powyższych powodów używam Nikona, dostęp do Canonów MKll miałem, ale przedkładam szanse zrobienia zdjecia nad możliwość może lepszego pliku do obróbki które dawały puszki Canona, przynajmniej tak mi się wydawało. Na pewno piątkami dało się robić zdjęcia bo ludzie robili i to bardzo dużo robili, gdyż tego wymagał aparat. Ślubni potrafili 3-4 tys ze zlecenia przynieść i ogrom plików,z tego odwalić ze 3000 bo AF robił co chciał. Dziś może być zupełnie inaczej marek trzeci może mieć całkiem dobry AF, mało tego może się okazać lepszy od tego w D700 i wcale bym się nie zdziwił. W następną sobotę sprawdzę se marka trzeciego na weselu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ślubni potrafili 3-4 tys ze zlecenia przynieść i ogrom plików,z tego odwalić ze 3000 bo AF robił co chciał.
    Robin, czytasz czasem to co piszesz?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Robin 102 czy naprawde uważasz że na tym stopniu zaawansowania obu systemów były by aż tak istotne różnice w obrazku, który wyplówa puszka (raw)? mówisz głównie o WB?
    Ostatnio edytowane przez tmk_t ; 08-04-2012 o 22:51
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Już se pożartować nie można. Tylko nie wiem skąd to zdziwienie? Śluby to nie jedyna dochodowa dziedzina fotografii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Tylko zaczynają mnie drażnić te pogardliwe wypowiedzi Czachy i chciałem dociec ich podstaw.
    Ja tu raczej widze zdrowe podejscie z dawka humoru
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    to ze Mark II ma dupny AF to wszyscy wiedza ale da sie nia robic zdjecia
    natomiast od jakiegos czasu widze ze slubniakowcy staraja sie stworzyc mit jaki to niezwykle trudny kawalek chleba
    te wymagania co do superszybkiego AFu, wysoko zawieszona drabinka odnosnie jakosci na iso 12800 i wzwyrz,szybkostrzelnosc...
    Slubniakowiec to jednonogi teoretyk skoku w dal

Juz napisalem tu, nie wiem czemu ale Ci robiacy weselne kotlety, to zawsze w kwestiach sprzetu musza miec najwiecej do powiedzenia znaczy teoretyzowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nawet w jeden dzień - w którąś sobotę przykładowo. Pewnie jest więcej takich osób na forum które tyle sobie życzą za ślubniaki reszta tygodnia na obróbkę i voila!
    Sa jeszcze np. takie rzeczy w fotografii, jak zdjęcia do reklam, gdzie 5 tys. to za zdjęcie komórką płacą.
    Panowie, jak ktoś umie robić zdjęcia i umie się zakręcić wokół swojego biznesu, to nie musi robić ślubów. Ba! Nawet nie musi mieć strony w internecie...

Domyślnie

No coż na aparat najłatwiej zwalić wszelkie błędy, to wygodne wytlumaczenie - bo AF za wolny, bo ISO kiepskie, bo szkło mydli bla bla bla.. Byly by fajne zdjecia no ale sprzet jest jaki jest, wiec co ja biedny mogę zrobić? Sprzętowych ograniczeń przecież nie przeskoczę..

Strona 100 z 127 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów