Szukaj
Oczywiście nie twierdze że to niemożliwe, znam stawki sporej ilości fotografów i znam ich portfolia![]()
Tylko zaczynają mnie drażnić te pogardliwe wypowiedzi Czachy i chciałem dociec ich podstaw.
Kryhu
Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |
Właśnie z tych powyższych powodów używam Nikona, dostęp do Canonów MKll miałem, ale przedkładam szanse zrobienia zdjecia nad możliwość może lepszego pliku do obróbki które dawały puszki Canona, przynajmniej tak mi się wydawało. Na pewno piątkami dało się robić zdjęcia bo ludzie robili i to bardzo dużo robili, gdyż tego wymagał aparat. Ślubni potrafili 3-4 tys ze zlecenia przynieść i ogrom plików,z tego odwalić ze 3000bo AF robił co chciał. Dziś może być zupełnie inaczej marek trzeci może mieć całkiem dobry AF, mało tego może się okazać lepszy od tego w D700 i wcale bym się nie zdziwił. W następną sobotę sprawdzę se marka trzeciego na weselu
.
Robin 102 czy naprawde uważasz że na tym stopniu zaawansowania obu systemów były by aż tak istotne różnice w obrazku, który wyplówa puszka (raw)? mówisz głównie o WB?
Ostatnio edytowane przez tmk_t ; 08-04-2012 o 22:51
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Już se pożartować nie można. Tylko nie wiem skąd to zdziwienie? Śluby to nie jedyna dochodowa dziedzina fotografii![]()
No coż na aparat najłatwiej zwalić wszelkie błędy, to wygodne wytlumaczenie - bo AF za wolny, bo ISO kiepskie, bo szkło mydli bla bla bla.. Byly by fajne zdjecia no ale sprzet jest jaki jest, wiec co ja biedny mogę zrobić? Sprzętowych ograniczeń przecież nie przeskoczę..
Skontaktuj się z nami