Close

Strona 110 z 114 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1268

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ale chyba była tutaj mowa o kolorach z Canona w LR vs. ACR i nie było słowa o BW? A jeżeli już porównywać wszystkie wołarki to najlepsze kolory z CR2 daje niezaprzeczalnie C1.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    śląsk i zagłębie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Ale chyba była tutaj mowa o kolorach z Canona w LR vs. ACR i nie było słowa o BW? A jeżeli już porównywać wszystkie wołarki to najlepsze kolory z CR2 daje niezaprzeczalnie C1.
    Może głupie pytanie, ale co to jest C1?
    Przemo K.
    F801s/ELAN7/C5DMk2 + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo_k Zobacz posta
    Może głupie pytanie, ale co to jest C1?
    C1

Domyślnie

http://www.dpreview.com/news/2012/10...ed-hdmi-output
    Aktualizacje fajne. Intrygujące są te nowe funkcje rozwijane tylko przez optymalizację soft.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Nowy firmware będzie dostępny w ... kwietniu 2013. To się nazywa planifikacja
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Dzięki Magic Lantern czyste, niekompresowane HDMI będzie dostępne wcześniej. Plus inne istotne ulepszenia. Szkoda, że w Nikonie tak dobrze nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Dzięki Magic Lantern czyste, niekompresowane HDMI będzie dostępne wcześniej. Plus inne istotne ulepszenia. Szkoda, że w Nikonie tak dobrze nie ma
    Właśnie, ML to dopiero daje do pieca w lustrach canona. Ilość opcji jest zniewalająca...
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Nie wiem czy w tym temacie już to było, ale bez obrazy (moderatorzy) - nie będę czytał 120 stron, a przez wyszukiwarkę nie udało mi się znaleźć:

Czy ktoś z Was może wypowiedzieć się w kwestii jakości obrazka porównując D800/D800e do Canona 5DmarkIII?
    Nie ma dla mnie znaczenia różnica w rozdzielczości, chodzi mi bardziej o kolorystykę, jej czystość, rzeczywistą rozpiętość tonalną, a nie tabelkową, jej spadek wraz ze wzrostem czułości, wyciąganie detali ze świateł i cieni.

W tej chwili wystarcza mi D3, liczyłem na zakup D800/D800e ale te problemy z autofocusem wstrzymują mnie już*ponad pół roku z decyzją, D600 podłamał mnie jeszcze bardziej, oddałem dwie Sigmy 35/1.4 z mocowaniem dla Nikona z powodu problemów z AF i z tego co widzę Canon takich problemów nie ma. Więc przyszedł mi do głowy zakup zestawu Canon 5dmarkIII + Sigma 35/1.4 C. Może to być początek zmiany sytemu, a może praca na obu jednocześnie. Jednak ostatnia polityka Nikona, cenowo jakościowa, nie podgrzewa we mnie lojalności

Będę wdzięczny, gdy ktoś mógłby się rzetelnie wypowiedzieć w tym temacie, najlepiej jakby udało się te same sceny zalinkować na przykładach z obu puszek.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jomawitu Zobacz posta

Czy ktoś z Was może wypowiedzieć się w kwestii jakości obrazka porównując D800/D800e do Canona 5DmarkIII?
    Nie ma dla mnie znaczenia różnica w rozdzielczości, chodzi mi bardziej o kolorystykę, jej czystość, rzeczywistą rozpiętość tonalną, a nie tabelkową, jej spadek wraz ze wzrostem czułości, wyciąganie detali ze świateł i cieni.

Będę wdzięczny, gdy ktoś mógłby się rzetelnie wypowiedzieć w tym temacie, najlepiej jakby udało się te same sceny zalinkować na przykładach z obu puszek.
    Ja jestem na etapie zmiany D700 na D800. Jednym z głównych czynników jest video którym się sporo zajmuję, ale nie jest to zdecydowanie główny cel używania tej puszki - nadal ma być to świetny aparat do zdjęć. Myślałem przez chwilę o 5d3 ze względu na video, ale to porównanie skutecznie mnie wyleczyło:

http://www.fredmiranda.com/5DIII-D80...led-tests.html

Co z tego, że jest fajny w filmowaniu skoro przy zdjęciach będę miał taką kupe? :/ To nawet w 5dmk1 takiego czegoś nie ma (puszka rocznik 2004 przypomnę). Przecież to nie jest jakieś hardkorowe wyciąganie czy ogólnie agresywny postprocess... Ile tam jest wyciagnięte? 1EV? 1,5EV? Dramat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ja jestem na etapie zmiany D700 na D800. Jednym z głównych czynników jest video którym się sporo zajmuję, ale nie jest to zdecydowanie główny cel używania tej puszki - nadal ma być to świetny aparat do zdjęć. Myślałem przez chwilę o 5d3 ze względu na video, ale to porównanie skutecznie mnie wyleczyło:

http://www.fredmiranda.com/5DIII-D80...led-tests.html

Co z tego, że jest fajny w filmowaniu skoro przy zdjęciach będę miał taką kupe? :/ To nawet w 5dmk1 takiego czegoś nie ma (puszka rocznik 2004 przypomnę). Przecież to nie jest jakieś hardkorowe wyciąganie czy ogólnie agresywny postprocess... Ile tam jest wyciagnięte? 1EV? 1,5EV? Dramat.
    Z tego linku to faktycznie wygląda kiepsko, jedyny problem jak dla mnie to ten, że nigdzie nie jest podane na jakiej czułości/parametrach były te zdjęcia zrobione:

"For all tests, I used the same exposure for both cameras under the same light conditions with the same Zeiss lens."

Z tym samym obiektywem ISO 200 + 1/200 = ISO 800 + 1/800 = ta sama ekspozycja.

Tu z kolei opinia odmienna:
    http://www.kenrockwell.com/tech/comp...d-mark-iii.htm

Strona 110 z 114 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów