Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Image 70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ba ! Jak by tak N 70-210/4 - to już całkiem inna bajka.

Pzdr.
    ale ja powaznie mowie. Mam, uzywam, jestem zadowolony. Brakuje czasem vr, ale mozna iso...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez km79 Zobacz posta
    3. obawiam się że w tej cenie dostępna jest tylko jedna wersja
    Od nikkora 55-200 (bez VR bo o tej cenie JAK ROZUMIEM mowa) lepszy jest stary 80-200/4.5-5.6D.
    Oba równie plastikowe, a ten stary nie ma takiego mydła na długim końcu.
    Pytanie czy o 2.5cm na krótkim końcu warto płakać, czy nie.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Nieco odkopując sprawę, coś takiego mi wpadło w oko => http://allegro.pl/nikkor-70-210mm-f-...284168900.html

Dziwne że nikt tego jeszcze nie kupił. Jest tutaj jakiś podejrzany element ?

Jeszcze jedna sprawa, nie potrzeba mi ostrzenia AF, mogę to robić ręcznie, jednak chciałbym aby szkło nie było w pełni "manualne".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobex Zobacz posta
    Nieco odkopując sprawę, coś takiego mi wpadło w oko => http://allegro.pl/nikkor-70-210mm-f-...284168900.html

Jeszcze jedna sprawa, nie potrzeba mi ostrzenia AF, mogę to robić ręcznie, jednak chciałbym aby szkło nie było w pełni "manualne".
    Może za jasnośc 4 jest nieco droższe. Podobny wygląd zewnętrzny mają liczne Tamrony z lat 70-80, jeden z nich mam. Z tym że większość z nich ma 5.6 na długim końcu, rzadko bez dupki adaptalowej przekraczają 100zł. Ja mam taki model 75-250/3.8-4.5. Fajny jak ktoś lubi żelastwo z tej epoki.

Co słownictwa na auckjach o rzadkości, ma to znaczenie jak ktoś jest kolekcjonerem, albo lubi niewiadomą jak to będzie działać (jak ja). Pozostali fotografowie myślę preferują modele popularniejsze i znane.
    EDIT: w tym lekko pokręconym wątku zgubiłem się, sądziłem że wspomniana aukcja dotyczy egzotycznej firmy. Mozna to skasować.
    Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 24-04-2012 o 20:48
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    ale ja powaznie mowie. Mam, uzywam, jestem zadowolony. Brakuje czasem vr, ale mozna iso...
    Tak na marginesie, moim zdaniem iso w D90 jest nieco za słabe, na 800 "piasek" jest mocno widoczny. Staram się nie przekraczać wartości 500.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobex Zobacz posta

Co to znaczy "szkło nie w pełni manualne"? W dni parzyste AF, a w nieparzyste MF?
    Ten zoom serii "E" 70-210/4 optycznie jest bardzo dobry - polecam!
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    Co to znaczy "szkło nie w pełni manualne"? W dni parzyste AF, a w nieparzyste MF?
    Ten zoom serii "E" 70-210/4 optycznie jest bardzo dobry - polecam!
    Chodziło mi to aby nie korzystać i "wciskać" mi M42. Sorki, nie sprecyzowałem.
    W takim razie mam opcję zakupu tego szkła od kogoś znajomego. Zobaczymy, majątek to nie jest, nawet dla amatora.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów