Close

Strona 89 z 127 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Nie popadajmy w paranoję Panowie. To, że panas jest lepszy pod jednym czy dwoma aspektami jak mora czy aliasing, nie oznacza, że jest lepszy od 5DII
    Nie no jasne, co prawda jest jeszcze trzeci aspekt taki jak rozdzielczość (Canon to prędzej 910p niż 1080p), czwarty czyli ostrość, piąty detal, szósty kompresja (kodek), siódmy praca AF, ósmy możliwości (przykładowo 60fps w 720p), dziewiąty stereofoniczny mikrofon -w tych aspektach GH2 jest lepsze (czasem znacznie)...... ale chyba pod każdym innym względem (hmmmm dwoma ? szumy i plastyka FF ?) 5D Mk II rozkłada Panasa na łopatki.
    Tak więc bez popadania w paranoję......
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=AfA2mTMt0u8 -bardzo fajne porównanie D800 z 5D Mk III
    rewelacja
    de czysta i szkua

Domyślnie

Tu nie potwierdzają wszystkich twoich opinii.
    Faktycznie nikon dostaje po tyłku przy filmowaniu na wysokich ISO (208 K ???!!!)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tu nie potwierdzają wszystkich twoich opinii.
    Faktycznie nikon dostaje po tyłku przy filmowaniu na wysokich ISO (208 K ???!!!)
    Jacku, pamiętaj że kompresja na YT w znacznym stopniu redukuje szumy. A oryginalnego pliku niestety nie zamieścili (nie dali linka). Szum przy filmowaniu widać już od 3200........

A co do opinii -jeśli porównujemy to co napisałem/sprawdziłem ja do tego co sprawdzili oni -to tylko w kwestii szumów temat był "wspólnie" poruszany......... tak więc nie bardzo wiem co mają potwierdzać/zaprzeczać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Nie no jasne, co prawda jest jeszcze trzeci aspekt taki jak rozdzielczość (Canon to prędzej 910p niż 1080p), czwarty czyli ostrość, piąty detal, szósty kompresja (kodek), siódmy praca AF, ósmy możliwości (przykładowo 60fps w 720p), dziewiąty stereofoniczny mikrofon -w tych aspektach GH2 jest lepsze (czasem znacznie)...... ale chyba pod każdym innym względem (hmmmm dwoma ? szumy i plastyka FF ?) 5D Mk II rozkłada Panasa na łopatki.
    Tak więc bez popadania w paranoję......
    Formułując pojęcie ostrości jeszcze w kilku odmianach naliczyłbyś ich nawet dwadzieścia
    Kompresja (kodek)? Coś z nim w Canonie nie tak? W GH2 fabrycznie jest lepszy dający widocznie lepszą jakość obrazu?
    Przykładowo 60fps w 720p? Czy canonowe 1280 x 720 (59.94, 50 fps) nie oznacza tego samego?
    stereofoniczny mic? podepnę na sanki i problem z głowy.
    natomiast tego co dla mnie najważniejsze - możliwości uzyskania dobrej jakości obrazu w kiepskich warunkach oświetleniowych i zabawy GO w Panasoniku nie uzyskam. Wydawało mi się, że właśnie szumy i plastyka to właśnie to, dlaczego kupujemy pełnoklatkowe lustrzanki ale mogę się mylić
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

bawiłem się wczoraj piątką, jakieś sample też zrobiłem.

super puszka, AF jest świetny, nie da się tego porównać do wcześniejszych 5tek, 50d. Znajomy, który używa 1d mk3 i mk4, twierdzi, że AF lepszy niż w Marku
    wszystko działa błyskawicznie, jedynie RAWY trochę za szybko zapychają bufor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Formułując pojęcie ostrości jeszcze w kilku odmianach naliczyłbyś ich nawet dwadzieścia
    Akurat ostrość to nie to samo co detal, rozdzielczość to też coś innego

Kompresja (kodek)? Coś z nim w Canonie nie tak? W GH2 fabrycznie jest lepszy dający widocznie lepszą jakość obrazu?
    Owszem, nawet fabrycznie daje lepszą jakość obrazu, ale to akurat nie zasługa kodeka. Jednak dlaczego ograniczać się do możliwości fabrycznych, skoro bez problemu można używać hacka ?

Przykładowo 60fps w 720p? Czy canonowe 1280 x 720 (59.94, 50 fps) nie oznacza tego samego?
    To w 5D Mk II jest tryb HDReady 50/60fps ? Od kiedy ?

stereofoniczny mic? podepnę na sanki i problem z głowy.
    Możliwość latania ? Podepnę pod F-16 i problem z głowy

natomiast tego co dla mnie najważniejsze - możliwości uzyskania dobrej jakości obrazu w kiepskich warunkach oświetleniowych i zabawy GO w Panasoniku nie uzyskam.
    Dla Ciebie ważne tylko te dwa aspekty, dla mnie inne. A co do małej GO i kiepskich warunków oświetleniowych:

i taki mały pokaz co daje odpowiedni kodek:

Domyślnie

Pewnie detal, ostrość i niewiadomocojeszcze jest lepsze w GH2 z hackiem, co nie zmienia faktu że jak oglądam filmy z obydwu na mojej plazmie to nie mam wątpliwości dlaczego kupiłem 5d2 do domowego filmowania

W tym momencie jak ktoś bawi się w video na poważnie, nie ma problemu aby posiadać obydwa sprzęty.

Domyślnie

Dla mnie to: klik mówi więcej niż 1000 słów. Tęsknię to D700 Ktoś się zamieni na mk2 ?

Strona 89 z 127 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów