Dzięki marshull za wyjaśnienie, tym bardziej dla mnie eliminuje to ten zestaw.
Szukaj
Dzięki marshull za wyjaśnienie, tym bardziej dla mnie eliminuje to ten zestaw.
to nie do końca tak. Piszę o DISCOVERY1200
Są dwa wejścia A i B. A może dać 1200Ws samo lub 800Ws z podziałem do 1/16
B daje max 400Ws z podziałem do 1/16.
cytuje:
Blitzkopf mit Reflektor in 2m Abstand bei ISO100
Port A bei 1/16: Blende 5,6
Port A bei 1: Blende 22
Port B bei 1/16: Blende 4
Port B bei 1: Blende 16
A+B bei 1: Blende 32
test na lightingrumours.com
http://www.lightingrumours.com/jinbe...00-review-1412
odnośnie modyfikatorów to Quadra zaleca stosowanie modyfikatorów max. do wielkosci 100cm i Discovery też da rade.
Dziękuję bardzo.
Najciekawsze dla mnie jakieś praktyczne spostrzeżenia właścicieli z użytkowania. Jak się to sprawdza w terenie.
W zasadzie techniczne dane są wiadome.
Czy ktoś wieszał na nim osobiście jakieś modyfikatory większe? Jak się zachowuje?
ja tez bym chetnie o doswiadczeniach, bo z doswiadczenia wiemze dane producenta i praktyka to dwie rozne rzeczy
(testowalem explorera xt, mozna znalezc na forum, i mialem troche inne wyniki co do ilosci blyskow niz deklaruje producent)
jakie ceny są tych discavery?
600 - 2100zl z jedna glowka
Akz ma rację, Discovery 1200 łączna moc wyjściowa to będzie 1200Ws w dwóch możliwych konfiguracjach:
1) 2 głowice asymetrycznie: 1 głowica 800 Ws, 2-ga głowica 400 Ws
2) 1 głowica 1200 Ws (włączony tryb A+B, który jakby kumuluje całą moc w jednym gnieździe)
analogicznie będzie to działało z Discovery 600
1) 1x400 Ws + 1x200 Ws
2) 1x600 Ws
Dlatego można pod Discovery 600 podłączyć Ringflash i normalną głowicę jednocześnie
Głowice mają mocowanie Bowensa, więc możesz sobie doczepić do tego co chcesz, jedynym ograniczeniem jest tutaj w zasadzie rozmiar i waga statywu, zestaw jest przede wszystkim i z założenia lekki i przenośny - trudno żeby przy takich właściwościach jednocześnie nosił oktę 150cm.
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...
Skontaktuj się z nami