Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

bawiłem się Fomei Panther Mini i dosyć fajnie mi się z nim pracowało Nie za duży, nie za ciężki ale jednocześnie stabilny i pozwalał zrobić dużo więcej błysków niż Quantuum Dual Power.

tego Discovery 600 nie znam... w sumie dopiero z Twojego linku dowiedziałem się, że coś takiego istnieje... ale jak kupisz to liczymy na jakiś ciekawy test i opis na forum
    Chętnie skorzystamy z Twojego doświadczenia
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

wydaje sie lepszy od Fomei Panther Mini bo ma wieksza regulacje mocy, mozna podlaczyc kolejna glowke (razem 2 glowki) no i mozna dokupic ringa. Gosc z recenzji mowi, ze wykonanie jest naprawde dobre. Tez mam go na oku ale jeszcze sie nie moge zdecydowac...

Domyślnie

Ktoś kupił, używał?

Domyślnie

Ja kiedyś używałem na warsztatach ale się nie wgłębiałem w szczegóły. Błyskało w plenerze i było okej.
    A przy okazji niech mi jakaś mądra głowa wytłumaczy czym aż tak bardzo się różni battery packFomei Panther od bateryjek Quantuuma? Wiadomo, na Fomei więcej błysków jest o jakieś 60 na full power i możliwość podpięcia dwóch lamp do jednego batterypacka. Ale to taka cena za coś takiego?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trzymiasto

Domyślnie

Ma już ktoś Discovery 600 ? Jakieś wrażenia z użytkowania?

Domyślnie

Miałam ostatnio okazję pracować z kolegą w terenie z discovery 600 (w połączeniu z dużą blendą) w sumie fajnie nam się to sprawdzało... w każdym razie obyło się bez jakichkolwiek komplikacji ...zresztą kolega raczej sobie generalnie chwalił to rozwiązanie. Ja się zastanawiam bo czasem by mi się też coś takiego przydało, ale nie mam na razie budżetu :/
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Domyślnie

Jak widać na załączonym filmie dają się ładne rzeczy oświetlać
    http://www.youtube.com/watch?v=pEEYQ2A1zew

jeśli kogoś interesuje realny czas powrotu do pełnej gotowości: http://www.youtube.com/watch?v=oryB5...eature=related
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie

Szkoda, że regulacja tylko 1/16 oraz lampa modelująca only 10W.
    Gabarytowo na pewno wygląda to ciekawie, 2x 1200Ws udźwignie jednocześnie? Bo nie mogę znaleźć nigdzie max obciążenia.
    Oraz jak sprawa wygląda z zamontowaniem softa lub czegokolwiek innego z mocowaniem bowens? Bo nie widzę nic o tym, więc chyba modyfikatory odpadają?
    Ostatnio edytowane przez studiofocus ; 04-04-2012 o 13:31

Domyślnie

a tu nowy asymetryczny fomei
    http://www.oswietlenie.medikon.pl/pl...anther_PRO_800
    jesli lepiej w nowym watku to prosze o przeklejenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez studiofocus Zobacz posta
    Szkoda, że regulacja tylko 1/16 oraz lampa modelująca only 10W.
    Gabarytowo na pewno wygląda to ciekawie, 2x 1200Ws udźwignie jednocześnie? Bo nie mogę znaleźć nigdzie max obciążenia.
    Oraz jak sprawa wygląda z zamontowaniem softa lub czegokolwiek innego z mocowaniem bowens? Bo nie widzę nic o tym, więc chyba modyfikatory odpadają?
    mocowanie ma bowensa z tego co widzialem, tylko moze byc problem z ciezszymi softami i oktami
    aha i 600 to jest na dwie glowki czyli 2x300 lub 600 na ring lub 600 na jedna (itd)
    tak samo jest ze starszym 1200 JB ktory posiadam (tylko tam 2xpo 600, lub 1x1200 lub 1200 ring)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów