Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Trim Castle - Braveheart

Trim Castle - Ireland

| D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Miejsce urokliwe, totalnie zniszczone zdjęcie.
    Ty to widzisz?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Polkowice

Domyślnie

Podoba się, ma klimat

pozdro
    D200 i kilka klamotów

Domyślnie

Nie wiedziałem że ten aparat aż tak szumi przy iso 800...
    A serio to widziałbym to minimalnie szerzej (z prawej) i bez tej obróbki, nie wiem czy bardziej mi nie pasuje sztuczny szum, czy halo wokół zamku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Nie wiedziałem że ten aparat aż tak szumi przy iso 800...
    A serio to widziałbym to minimalnie szerzej (z prawej) i bez tej obróbki, nie wiem czy bardziej mi nie pasuje sztuczny szum, czy halo wokół zamku.
    szerzej z prawej się nie dało, bo tam dalej jest parking z samochodami, który psuje cały klimat zdjęcia. Natomiast szum dodałem, ponieważ chciałem stworzyć starożytny efekt, i nadać temu miejscu klimat tamtych lat.
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

To jest niestety wada takich potencjalnie ciekawych miejscówek, że czasem "nowoczesność" podchodzi za blisko, w skrajnych przypadkach nawet w formie billboardów na mury... A jakby powalczyć stemplem z tym parkingiem?
    Mimo że domyślam się, że celowo dodany, szum mz jest zbyt mocny. A najbardziej razi mnie to, że ten szum znacznie bardziej "wyszedł" na chmurach niż na ziemi.

Domyślnie

...A jakby powalczyć stemplem z tym parkingiem?
    i to jest prawidłowe podejście do fotografii. Wystemplować co niepotrzebne. GRATULACJE.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

A jakby powalczyć stemplem z tym parkingiem?
    może i można było powalczyć, ale ja tak to widzę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    i to jest prawidłowe podejście do fotografii. Wystemplować co niepotrzebne. GRATULACJE.
    Oszczędź mi sarkazmu dyskretnie przesączonego między tymi zdaniami. Umówmy się - kolega chce wykreować jakiś nastrój, do czego zmierza mocną obróbką, z czego wywnioskowałem że ingerencja cyfrowa wchodzi w rachubę. Nie jestem zwolennikiem czyszczenia całych połaci zdjęć, ale wierzę że ortodoksyjne trzymanie się zasad (w tym wypadku stempel=zło) czyni więcej szkody niż twórcze eksperymenty.

Chętnie zobaczyłbym to zdjęcie bez tej obróbki.

Domyślnie

Miejscówka pewnie bardzo porządna, ale taki sposób przekazu kompletnie do mnie nie trafia. Na domiar złego ten kobylasty podpis...
    LED ZEPPELIN

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów