Close

Strona 100 z 104 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Z tą korekcją w wizjerze jest coś nie tak.
    Bo jak chcę odczytać jakiś scalak to muszę zdublować okulary +2.5d a wizjer przykłada się do oka i korekcję mam prawie pośrodku i widzę w wizjerze wszystko ostre. Ale jak ustawiam lornetkę to muszę ustawić korekcję, co najmniej na +3d
    W wizjerze jest jakaś optyka i może ona powoduje jakąś głębię i dlatego wymagana regulacja jest minimalna, nawet przy wadzie wzroku +2.5d.
    Tutaj musiałby się wypowiedzieć jakiś optyk, dlaczego tak jest.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Witam,

Moze mi ktos podpowiedziec jak zalaczyc "wbudowana diode wspomagajaca AF" ? tzn. w menu ustaw. osobistych wchodze na "autofokus" i daje tam na "ON" w pozycji "wbud. dioda wspomag. AF" ale nic nie daje to?!
    Jezeli dam ustawienia na "auto" dioda sie dziala?

Czyzby ta opcje gdzies indziej sie aktywuje?
    D5100, S17-50 f2.8, N70-200 f4, SB-700

Domyślnie

A masz w ogóle włączony autofocus? ja raz się dziwiłem czemu mi ta dioda nie działa, a zapomniałem, że wcześniej przestawiłem sobie suwaczek AF na obiektywie na M
    D5100, SB-910, N35 1.8G, N18-105, A500ex+BH2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunnyluk Zobacz posta
    A masz w ogóle włączony autofocus? ja raz się dziwiłem czemu mi ta dioda nie działa, a zapomniałem, że wcześniej przestawiłem sobie suwaczek AF na obiektywie na M
    nie jest na A
    jak dam puszke na A dioda swieci jak dam tylko puszke na M nie swieci?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkris Zobacz posta
    Witam,

Moze mi ktos podpowiedziec jak zalaczyc "wbudowana diode wspomagajaca AF" ? tzn. w menu ustaw. osobistych wchodze na "autofokus" i daje tam na "ON" w pozycji "wbud. dioda wspomag. AF" ale nic nie daje to?!

Hmm, a może Kolega ma ustawione jedno z bocznych pól AF, dla których aparat nie załącza diody wspomagania AF. Proszę sprawdzić na centralnym polu. Najlepiej do testu założyć dekielek na obiektyw, aby aparat chciał doświetlić sobie otoczenie (bo będzie „myślał”, że jest mało światła).

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkris Zobacz posta
    Witam,

Dioda działa w trybie AF-A lub AF-S, ty zapewne włączyłeś ciągłe śledzenie AF-C, gdzie dioda nie ma nic do roboty.
    D700 | D7000 | N35 1.8 | N50 1.8 | S85 1.4 | T12-24 4 | N28-105 3.5-4.5 | T17-50 2.8 | N75-150 3.5 | S70-220 3.5 www.facebook.com/SwiechowskiStudio

Domyślnie

@kazwita i @alprospero
    oboje mieliscie racje w obu przypadkach dioda sie nie zaswieca.
    U mnie bylo ustawione AF-C

Dzieki za pomoc!

Domyślnie

Mam takie pytanie odnośnie folii na ekran LCD, przeglądnąłe sporo postów i odpowiedzi na ten temat nie znalazłem.
    Kupiłem szybkę GGS i cóż, wszystko było by OK gdyby LCD nie był zamykany. Przy zamknięciu LCD okazuje się że szybka jest za gruba i ekran odstaje. Przy jakimś dociśnięciu zawias pewno by został wyłamany. Kupiłem więc folię poliwęglanową, myślałem że będzie cienka i będzie OK. Okazało się że ta folia ma ciut mniejszą grubość od szybki ale też ekran po zamknięciu odstaje. Co na ten ekranik nakleić? Gdzie kupić folię cieńszą, np. taką jak na ekranik do telefonu kom. Nie chcę tych naklejanych na mokro, bo to trudno założyć żeby nie było bąbelków. Może ktos już ma taką, ja już dwukrotnie kupiłem i musiałem wyrzucić, bo bałem się żeby nie wyłamać LCD. Miałem poprzednio D5000 i w nim nie było tego problemu. Swoją drogą, producenci tych szybek/foli chyba nie testowali na aparacie, tylko docinają na wymiar i już.
    Ostatnio edytowane przez XXL ; 29-03-2012 o 18:39
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

A po co w ogóle coś naklejać na ekran? Przecież własnie możesz go odwrócić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GWS Zobacz posta
    A po co w ogóle coś naklejać na ekran? Przecież własnie możesz go odwrócić.
    Właśnie po to żeby go nie odwracać.
    Nie będę przecież nosząc aparat na pasku, co chwila obracał LCD tam i z powrotem bo pewno po miesiącu wylądował by w serwisie z niedziałającym LCD.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Strona 100 z 104 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów