Close

Strona 90 z 104 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troit
    Sprawa się wyjaśnia o tyle, że Fotojoker odmawia zwrotu aparatu zamówionego przez Internet i rozpakowanego w salonie. Pogratulować, to mój ostatni zakup w tym sklepie
    Zdaje się, że możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni przysługuje jedynie wówczas, gdy dostawa jest do "drzwi klienta" - zakup przez internet. Przy odbiorze towaru w siedzibie/przedstawicielstwie sprzedawcy nie ma takiej możliwości - zamówienie przez internet. Ale możliwe, że się mylę.
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Czym innym jest zamówienie przez internet (czyli zdalne), a czym innym zdalne sfinalizowanie owego zakupu. Umowę zawiera się po wpłacie pieniędzy, jeśli to się dzieje w salonie formalnie traci się prawo do zwrotu w ciągu 10dni.
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Ja zamówiłem przez internet z odbiorem w salonie. Sprzedawca mi nie sprzedał tego aparatu. długa historia o której tu pisałem. Sprawa oparła się o rzecznika praw konsumenckich i aparat mam. Sprzedawca w sklepie twierdził, że sklepy to nie jest ta sama firma co fotojocker!!! Możliwe, że to są placówki franczyzowe więc zwrot wydaje mi się byłby możliwy. Mój aparat właśnie dziś pojechał do serwisu na regulację af. Poprzedniego d5000 tez wysyłałem bo z jasnymi szkłami było źle. według mnie zanieś do serwisu na regulację i już. szansa, że następna sztuka będzie z jasnymi szkłami działała idealnie jest niewielka. Niestety brak tu miokroregulacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KamilM Zobacz posta
    A skąd mamy wiedzieć, co chcesz? . To od CIebie zależy, czy wolisz odesłać na serwis, czy oddać i wziąć inny egzemplarz. Osobiście wysłał bym do regulacji wraz ze stałkami.
    W moim przypadku szkieł nie regulowali, tylko body. Ogólnie jest lepiej po regulacji ale nie idealnie.

Domyślnie

Dzięki, oddam body do serwisu, w tej chwili przy ostrzeniu na 1.8 ostrość daje na uszach, a obie stałki z d40x ostrzą w punkt. Na szczęście się go nie pozbywam. Głupi chciałem sobie poprawić

Domyślnie

Po dwóch dniach w serwisie body skalibrowane, jestem pod wrażeniem. Natomiast co do d5100 największym rozczarowaniem jest chyba tryb pełnej automatyki - rzadko go używam, ale przy stałkach to porażka, w d40x było o niebo lepiej'

Domyślnie

A tak z ciekawości - co Ci w tej automatyce nie pasuje?
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

za długie czasy dobiera i zdjęcia wychodzą prześwietlone i poruszone. W trybie P z fleszem czy bez jest OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troit Zobacz posta
    Po dwóch dniach w serwisie body skalibrowane, jestem pod wrażeniem. Natomiast co do d5100 największym rozczarowaniem jest chyba tryb pełnej automatyki - rzadko go używam, ale przy stałkach to porażka, w d40x było o niebo lepiej'
    do pełnej automatyki kupuje się compakcik
    Nikon

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troit Zobacz posta
    Po dwóch dniach w serwisie body skalibrowane, jestem pod wrażeniem.
    Napisz jaki jest efekt kalibracji.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 90 z 104 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów