Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Wątek: Ale jaja

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Mógłbys rozwinąć?
    Czasami w paszach stosowany jest olej rzepakowy, który służy bilansowaniu energii w stosunku do białka. Wprowadza on rzeczywiście charakterystyczny zapach. Kiedyś, zanim usunięto z rzepaku pewien gen, był to zapach rybny. [...]
    Coś w ten deseń, w każdym razie u mnie powoduje torsje. Mieszkam z zagłębiu "jajcarskim" (teraz nieco upadłym, najwięcej kurników było w latach 70-tych ubiegłego wieku) i wszystkie sklepy zaopatrują się u okolicznych producentów, nie wiem czy z kolei oni zaopatrują się w pasze z tego samego żródła; nie śledzę tematu.
    Zwykle od kiedy pamiętam w domu były "jaja do ciasta" ( z fermy ) i "do jedzenia" ( od baby ), póżniej kupowałem jajka od kolegi z sąsiedniej wioski, a jakiś czas temu inny kolega który ma małe rancho pod miastem namówił mnie na wspólna hodowlę. On kupił 10, ja 5 niosek... i wystarczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Coś w ten deseń, w każdym razie u mnie powoduje torsje. Mieszkam z zagłębiu "jajcarskim" (teraz nieco upadłym, najwięcej kurników było w latach 70-tych ubiegłego wieku) i wszystkie sklepy zaopatrują się u okolicznych producentów, nie wiem czy z kolei oni zaopatrują się w pasze z tego samego żródła; nie śledzę tematu.
    Zwykle od kiedy pamiętam w domu były "jaja do ciasta" ( z fermy ) i "do jedzenia" ( od baby ), póżniej kupowałem jajka od kolegi z sąsiedniej wioski, a jakiś czas temu inny kolega który ma małe rancho pod miastem namówił mnie na wspólna hodowlę. On kupił 10, ja 5 niosek... i wystarczy.
    W Twojej okolicy prawie wszystkie fermy należą lub sa kapitałowo związane z najwiekszym dzisiaj producentem jaj w Polsce
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-03-2012 o 20:49 Powód: zbędne przecinki

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    W Twojej okolicy, prawie wszystkie fermy należą, lub sa kapitałowo związane z najwiekszym dzisiaj producentem jaj w Polsce
    Od czasów Gierka walory zapachowe pozostaja niezmienne...
    W każdym razie regionalnego produktu nie mogę niestety polecić

Domyślnie

Witam,niestety nikt mi nie wmowi ze kura z klatki ma lepiej niz ta co sobie chodzi wolno......a kury z duzego chowu ekologicznego nie jedza farby z plotu czy oleju z silnika gdzies rozlanego....jesli chodzi o jakies normy ,przepisy itd.Ciekawe czy sami byscie woleli chodzic sobie gdzie sie Wam podoba czy tylko zamknieci w klatce jak te zwierzeta?O to tu chodzi,watek o smaku jaj itd.to juz osobny temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitbul60 Zobacz posta
    Ciekawe czy sami byscie woleli chodzic sobie gdzie sie Wam podoba czy tylko zamknieci w klatce jak te zwierzeta?O to tu chodzi
    eeee czytałeś wpis mirkakani ze zrozumieniem? Zacytuję Ci może kluczowy dla tego cytatu fragment:

Sedno problemu jest w tym, że opisuja go w mediach ludzie, nie mający kompletnie wiedzy, ani z zakresu biologii kur, ani ich anatomii, fizjologii i behawioryzmu. Humanizuja te zwierzeta i wmawiają, że powinny żyć jak ludzie. Dlatego, min. uchwalono wspomnianą na początku normę wprowadzającą nowe warunki utrzymania niosek w klatkach. Norma ta została skonstruowana przez jednego z największych producentów klatek na świecie, nie dlatego, że kurom było źle, czy gorzej
    cześć.
    www.rajdowy.blogspot.com wolę samochody niż wijące się "modelki"

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów