error![]()
Szukaj
error![]()
Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 22-03-2012 o 12:10
Art Erie podziel się opinią co i jak jak już dotrą, pamiętam był jakiś stary wątek, były jakieś problemy z poprzednią wersją? Ale za cholerę nie pamiętam jaki i nie doszukałem się![]()
ot pstrykam....
Również chętnie poznam wrażenia z użytkowania - czy błyska za każdym razem, czy błyska przypadkowo, jak z zasięgiem, czy TTL działa prawidłowo, do jakiego czasu się synchronizuje?![]()
N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4
To był wyzwalacz CLS made in home, w zasadzie wszystko działało, ale brakło $$ na finalny produkt; teraz nie ma już sensu odgrzewać kotleta.
Pixel King, to jest pierwsza wersja ( wzorowana na PW ) jak tylko dojdzie przesyłka i znajdę chwilę zrobię testy. Póki co możecie zrobić koncert życzeń w formie wypunktowanej listy co mam sprawdzić ( proszę kontynuować punktację w kolejnych postach ):
1. Zasięg
2. Działanie i powtarzalnośc TTL
3. Czas synchronizacji
Właśnie pomachałem kurierowi białą chusteczką na pożegnanie
W pudełeczku komplecik 1+2 Pixel King zapakowany w dwa pokrowce zamykane na suwak z mocowniem do paska, wewnątrz przegródka na 3 urządzenia, o ile zrezygnujemy z kabelków do lamp studyjnych ( 2 szt na odbiornik - mały i duży Jack). Czyli komplecik 2+1 powędrował do jednego pokrowca, a kabelki do drugiego i do torby z lampami![]()
W pudełku jeszcze podstawka pod lampę, zaślepka na sanki instrukcja, gwara, foliowe woreczki i brak aku.
Pixel King - duże to bydle, znaczy się całkiem spore jakieś 3-4 razy większe od PT-04; wykonane z dobrej jakości tworzywa, plastikowa stopka z wewnętrznym metalowym gwintem statywowym; całość prezentuje się bardzo dobrze.
Zarówno odbiorniki, jak i nadajnik są zasilane ogniwami AA (wydawało mi się, że AAA - ale to chyba jakaś autosugestia ).
Narazie tyle, będę miał wolną chwilę to sprawdzę działanie![]()
Zapowiada się bardzo ciekawie, czekamy na pierwsze testy
Przy okazji jeszcze kilka punktów:
4. Czy można regulować moc lamp?
Chodzi mi o regulację kompensacji w TTL i realnej mocy w M. W opisie jest "mozliwość sterowania lampami blyskowymi z menu aparatu, mozliwość definiwania kompensacji espozycji dla lamp błyskowych" - ciekaw jestem jak to odbywa się w praktyce.
5. Czy jest dołączone jakieś oprogramowanie do konfiguracji przez USB?
N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4
Zapomniałem o wątku, pytania widzę wypunktowane, więc teraz poczekam cierpliwie....
ot pstrykam....
Oprogramowanie jest na stronie producenta ( z tego co wiem, ale jeszcze nie sprawdzałem ), w komplecie jest jeszcze kabelek USB do softu i sanki do mocowania odbiornika z taśmą samoprzylepną (do mocowania na lampach studyjnych); kabelki synchro Jack/PC są z gwintem, więc odbiornik może sobie bezpiecznie dyndać pod lampą studyjną (ale co kto woli).
Możecie punktować dalej, test zamieszczę w osobnym wątku w dziale "testy sprzętu", aby był łatwiejszy do znalezienia; tutaj oczywiście podlinkuję jak tylko się ukaże.
Trochę mnie Pixel zaskoczyłSądziłem, że radio korzysta z ustawień CLS; niestety po ustawieniu kanału i grup ( body i King'ach) w trybie REMOTE nic się nie działo (King odmówił współpracy), w trybie SU-4 coś tam już zaczeło błyskać...
Dopiero po wyjściu do trybu iTTL radio zadziałało co zgodnie z prawem Murphy'ego potwierdziła załączona instrukcja obsługi![]()
Skontaktuj się z nami