Ale z mulatkami w kremowych sukniach powinien sobie poradzic
Szukaj
Ale z mulatkami w kremowych sukniach powinien sobie poradzic
Road to Manila
Ostatnio edytowane przez sv ; 17-03-2012 o 15:07
Mało kto robił śluby na slajdach. No i to trochę mieszanie pojęć, te 7-8 EV, bo to co najwyżej rozpiętość slajdu, ale nie sceny jaką slajd zdołał zarejestrować. To nie to samo. Zapewniam, że fotografowana scena mogła mieć wiele więcej. Za analoga pracowałem prawie tylko na slajdach, choć na velvii stosunkowo mało.
A co do murzynek. Wystarczy że facet ma czarny garnitur, co jest prawie normą.
Widzę, że nie bardzo chcecie zaprzestać przepychanek. Zapowiadam więc, że kiedyś mi się cierpliwość skończy i obdaruję "za całokształt", a nie za konkretny post. Po prostu jakas kropla przeleje kielich.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-03-2012 o 15:33
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ano właśnie. Czarny garnitur i biała suknia. W słońcu. Jak oni dają radę tym 5d? Chyba nie wiedzą, że się nie da?
No ale co? Przecież jest poprawnie? Tylko desiedemset!
Skoro już ustaliliśmy, że Canonem nie da się robić zdjęć murzynek w białej sukni w słońcu, to wróćmy do filmu:
http://www.eoshd.com/content/7517/fi...es-it-stand-up
Tu z pewnością jest lekka przewaga Canona, bo przecież desiedemset można robić timelapsy.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-03-2012 o 18:14
Prosze was nie demonizujcie tak tej fotografii slubnej
Robilem sluby od d200 do m9 i naprawde sa o lata swietlne trudniejsze i bardziej wymagajace tematy
A w temacie szumow
Zamiast czekac na czyste isomilion lepiej nauczyc sie i kreatywnie wykorzystywac lampe
Jakbym mial sie sugerowac zdaniem fotograwow slubnych
To z calym szacunkiem slowa Adama Trzcionki ze zapowiada sie swietna puszka mi w zupelnosci wystarcza
Naprawde od kilku lat aparaty sa na tyle dobre ze wszelkie bledy sa tylko wina fotografa
Road to Manila
Kamash bardzo długo robił sluby D70 i to jak.
W tych przepychankach przeciez nie chodzi o sprzęt, tylko czyje na wierzchu. Typowa wojenka miedzysystemowa.
Sven - mógłbys nie pisać 3 postów jedne pod drugim? skleiłem.
Możesz nie rozwlekać tych dyskusji o bandingu na kilka watków na naszym forum + nabijanie się z tego na forum canona? Jeśli ta wada jest, to najlepiej wyciszyć dyskusję, a nie prowokować wszystkich i wszędzie i na nowo prowokować w różnych miejscach. Naprawde nie rozumiem takiej postawy.
Juz pisałem - kończy mi się cierpliwość, odpusć sobie te ironiczne posty.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jeju, oni się jeszcze tu onanizują.
Myślałem, że dawno już doszliście........
A Wy po prostu paraliżu dostaliście.
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Skontaktuj się z nami