Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Beauty portrait [maciejrepecki.pl]

Witam Forumowiczów! Dzisiaj ode mnie jeden portret Mariki. Kto chciałby zobaczyć więcej zdjęć z tej serii lub skromny backstage, zapraszam serdecznie na BLOGa. Bez dłuższego wstępu:

Domyślnie

Piekna praca!

Mam pytanko - ogladalem bloga, kontra na skroniach powstala tylko od blendy?

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Oszczędny w słowach Awatar m.aperture
    Miasto
    Duszniki Zdrój/Wrocław

Domyślnie

extra! reszta zdjęć z bloga także super! pozazdrościć...

Domyślnie

Bardzo fajnie ci to wyszło. Takie prace mi się najbardziej podobają

Domyślnie

Ona jest piękna i żadne zdjęcie tego nie zmieni
    Mnie się podoba tylko to, które tu wstawiłeś.
    red light, dark room...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Bardzo dobra praca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomnow: Zobacz posta
    Piekna praca!

Mam pytanko - ogladalem bloga, kontra na skroniach powstala tylko od blendy?

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
    To trzeba było czytać, a nie oglądać...
    "Do oświetlenia używałem głównie beauty disha (tzw. słoneczko), dwóch gołych kontr oraz lampki na tło. Przydały się również srebrne blendy do wypełnienia twarzy światłem."

A co do zdjęcia to super, ciężko się do czegoś przyczepić.
    2 i 3 na blogu imo za ciemne i za ciasno kadrowane

Niesamowite jest przedostatnie na blogu, fajny kadr i obróbka, ale przede wszystkim bardzo ciekawy "makijaż"... ;p
    Ostatnio edytowane przez ~lxs ; 17-03-2012 o 13:37
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Dzięki wielkie za komentarze i odwiedziny!

tomnow, tutaj właśnie użyty był setup opisywany na blogu. Od góry beauty dish, od dołu srebrna mała blenda, z tylnej prawej i lewej strony po gołej lampce. No i lampka na tło.

Pozdrawiam!

Domyślnie

makijac z kuleczkami wspaniały, całośc bardzo na tak, czysto i bez przesadnych zamieszań
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Generalnie praca jest dobra. Ciekawe ostre, ale bardzo ładnie opanowane światło boczne połączone z wypełnieniem. Bardzo dokładna obróbka, dopasowane kolory i kontrast. Zarówno delikatny, jak i zdecydowany wizaż - duży plus. Technicznie nie mam uwag. Natomiast pod względem emocjonalnym nie trafiają do mnie dwie rzeczy. Przede wszystkim mina z otwartymi ustami. Nazwę ją "rybią" z braku lepszego określenia. No nie wiem, jakoś chyba nie łapię tej nowoczesnej mody na taki wyraz twarzy, gdyż kojarzy mi się z bezmyślnością. Akceptuję go właściwie wyłącznie w towarzystwie otoczki modowej, manekinowego ujęcia postaci, służącej za wieszak dla ciuchów lub do czysto geometrycznych form. W portrecie ta stylistyka do tej pory mnie nie zdołała przekonać. Druga rzecz to kadr. Wiem, że tu się nie da za wiele wycisnąć, ale takie ujęcie prosi się o towarzystwo tekstu artykułu, wypełnienia czymś poszerzonych dodatkowo boków lub jednego z nich. To bardziej już zadanie dla fotoedytora zapewne, ale można podczas prezentacji na forum zasugerować i taką formę, co miało już tu miejsce w kilku przypadkach. Czasami się sprawdza i tu jest wg mnie odpowiednia ku temu okazja.

Ogólnie - jest fajnie i można się śmiało chwalić. Choć szczyt to jeszcze nie jest.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów