Bez tv da się żyć :P
Szukaj
Bez tv da się żyć :P
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Powiedz mojej zonie prosto w twarz, ze nie bedzie mogla ogladac swoich seriali :P Ja tam nie chce zycia ryzykowac :P
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Może da się nawiązać współpracę z sąsiadem z piątego piętra (może nawet z czwartego, przy antenie na niewielkim wysięgniku), tam już powinno być widać stosowny kawałek nieba - Ty dajesz antenę plus konwerter twin, podpinasz się pod jedno wyjście, a sąsiad pod drugie. Może ktoś z piątego ma już antenę i pozwoli podpiąć się z kablem, w zamian za sfinansowanie rozbudowy o zeza na astrę albo cuś![]()
Ostatnio edytowane przez ajt ; 15-03-2012 o 19:27
TPSA ma jakąś ofertę TV razem z netem i telefonem po drucie, ale nie znam warunków.
TP mnie nie interesuje, mam bezprzewodowy internet i nie mam zamiaru placic za kolejny stacjonarny.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
to może weeb.tv? za 15/mies i z szybkim netem da się oglądać w hd
D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200
Zaraz obadam, wzialem pakiet za 3 zl na 3 dni, ale minus tego taki, ze trzeba miec kompa podpietego pod TV i nie obsluze telewizji pilotem. Takze troche slabo bo ja czesto robie cos na kompie, a zonka oglada tv.
Pozatym nie wiem jak to obciaza transfer, ja mam limit 19 GB miesiecznie.
.
a z sąsiadem pogadać może udostępni kawałek gniazdka z kablówki na ten krótki czas tam mieszkania ??
jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom
Jednak ta weeb.tv to nie dla mnie. 10 minut polatalem po kanalach HD (ktore tylko z nazwy sa HD, bo wygladaja jak HD z youtuba czyli marnie) i przez 30 minut lecialo sobie tvp2 w SD. zjadlo prawie 300 MB, wiec pakiet bardzo szybko by mi sie wyczerpal. Pozatym na stronie pisza, ze optymalnie jest miec lacze 2 Mb/s, mam 4 i co jakis czas buforowalo. Takze temat zbadalem i pozostawiam jako ciekawostke, ewentualnie alternatywe do ogladania Top Geara na BBC :P
Teoretycznie mamy sie przeprowadzac jesienia, praktycznie to moze zajac wiecej czasu wiec nie chce tez w takie uklady wchodzic bo nie wiem ile to tak naprawde moze potrwac.
.
Jeśli to mieszkanie własnościowe i jest wspólnota mieszkaniowa, to zawsze możesz chcieć wyznaczenia miejsca na antenę na dachu.
N
Skontaktuj się z nami