Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_J Zobacz posta
    Jeśli to mieszkanie własnościowe i jest wspólnota mieszkaniowa, to zawsze możesz chcieć wyznaczenia miejsca na antenę na dachu.
    Nie wiem jakie to mieszkanie, zapewne wlasnosciowe skoro wlasciciele beda mi je wynajmowac.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

To wtedy właściciel musiałby się postarać o zezwolenie od wspólnoty. Jam mam 40m kabla do dachu, bo przy oknach nie ma mowy o jakimkolwiek sygnale i nie narzekam.
    N

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WOT-Wieś Obok Torów

Domyślnie

Moi klienci robili to tak, że pisali papier do administracji. Napisz, że będzie komin opasany i nie będzie dziur, kabel zamaskujesz, może "szanowne grono biurokratów" udzieli ci zezwolenia.
    Inne rozwiązanie, zanim napiszesz papier, to właź na dach i popatrz czy nie ma anten satelitarnych, jak są to zakładaj i nie wnikaj.
    Banda biurokratów zanim ruszy szanowne swoje cztery litery to minie jakiś czas i zawsze możesz się wykpić, że sat już była. Kabel puść wentylacją.
    To zostało sprawdzone wiele razy, działa i jeszcze nie zdejmowałem sat z tego powodu.

Jak nie chcesz mieć umowy na stałe, tak na przyszłość, możesz rozważyć "Telewizje na kart HD", oferta podobna, ale niema problemów z rozwiązaniem umowy.

Powodzenia..
    „Człowiek tyle jest wart, ile może dać drugiemu człowiekowi”. - JP II

Domyślnie

Wlasnie rozwazam tez tv na karte. na dach wole nie wlazic bo jest on z dachowki, szpiczasty taki, nie plaski wiec nei chcialbym sie znalezc u kogos na balkonie pare pieter nizej Pozatym ochrona na osiedlu moglaby mnie zbystrzyc :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Telewizja na kartę, również opiera się o satelitę HotBrid

Domyślnie

Tak wiem, to przeciez Nka tyle ze bez abo. Chodzilo mi o to, ze bralem ja pod uwage tak samo jak Nke. Jutro ide podpisac umowe wynajmu mieszkania to sie rozejrze po bloku czy i gdzie ludziska maja anteny powieszone.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Jakbym mial mozliwosc podloczenia N albo C+ to nie musialbym umowy rozwiazywac. Tutaj chodzi o to, ze te platformy raczej nie zadzialaja z mojego balkonu, a rozwiazywanie umowy mialoby nastapic z kablowka bo bede prawdopodobnie zmuszony z nia podpisac umowe na dostarczenie tv do lokalu.
    niekoniecznie przy zerwaniu umowy z kablówką czy nawet operatorem telefonii stacjonarnej musisz zapłacić karę... Proste pytanie - wynajmujesz to mieszkanie czy kupujesz?
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Wynajmuje. Umowa z kablowka jak bym chcial wziasc bedzie na moje nazwisko.
    Pozatym ni eukrywam, ze oferta sieci kablowej, ktora jest dostepna na tym osiedlu jest slabiuka. Dobry pakiet kosztuje 55 zl, a jest w nim tylko 1 kanal w HD - TVN. Pozatym pelno niemieckich programow :/ W porownaniu do oferty Nki to gorzej jak bieda.
    .

Domyślnie

skoro wynajmujesz to możesz zerwać umowę bez żadnych konsekwencji kiedy będziesz się wyprowadzać. Mieszkanie nie jest twoje, umowa najmu może zostać wypowiedziana w każdym momencie, więc jak to się stanie to gdzie tobie tą kablówkę podłączą? Pod latarnię przed blokiem? Zawiążą kabel na szyi? Podpowiedział mi to mój agent nieruchomości kiedy zmieniałem mieszkanie w zeszłym roku...

Przeprowadzając się z tego nowego mieszkania do następnego piszesz do kablówki pisemko o przeniesienie usługi do innego lokalu. Podajesz adres nowego lokalu upewniając się, że tam nie mogą świadczyć usług ze względu na brak swojej infrastruktury. Kablówka odpisze ci, że jest to niemożliwe technicznie... więc zrywasz umowę bez kary umownej. Adres nowego lokalu to możesz podać... a jaki chcesz - dom rodziców w Warszawie chociażby...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

No wlasnie tym wpisem mi przypomniales, ze znajomy chyba kiedys tak robil i zerwal umowe bez konsekwencji. Wiec tak tez chyba zrobie i ja. Tylko denerwuje mnie, ze w dostepnych tam kablowkach daja 1 kanal HD, w tej samej cenie Nka daje ich 23 wiec roznica ogromna.
    .

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów