Close

Strona 59 z 127 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1268

Domyślnie

Śledzę ten wątek, śledziłem też jak wychodził mark ii i jak jak wychodziły inne puszki. I tak wydaję mi się że aparat fotograficzny to nie jest rzecz dla każdego. W cyfrowej erze fotografia się spopularyzowała, i jak z wszystkim co popularne nie wyszło jej to na dobre. Aparat fotograficzny służy/służył przede wszystkim do robienia zdjęć, a nie jak to niektórzy robią onanizowania się do swoich puszek. Teraz będzie robienie cropów, sropów, srapów, przybliżeń oddaleń, testów nie testów, przekonywania o wyższości canona nad nikonem i odwrotnie i innych bzdur. Ludzie zajmijcie się fotografią OK?

P.S. Jakby ktoś miał wątpliwości jaki sprzęt jest najlepszy, to mu odpowiem. ANALOGOWY.

Domyślnie

No ja się nie dziwię -ale zobacz może co podlinkował sven -tam wynik jest zgoła odmienny (ostrość i detal na tym samym poziomie) -tamtego porównania już nie skomentujesz ? Nie będzie Cię śmieszyć ?

Cytat Zamieszczone przez canoniarz6 Zobacz posta
    Ludzie zajmijcie się fotografią OK? .
    W wolnych chwilach się nią zajmujemy.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Paweł, mam Ci przypomnieć jak roztkliwiałeś się nad "homogenicznym" szumem w d200 i d2x (po premierze 5d mk I)
    Ja pamiętam jakie miałem zdanie na temat D2x i d200. Od dziś uważam, że niektóre aspekty jakości obrazka z d2x - jak renderowanie kolorów nie mają swoich odpowiedników w żadnym współczesnym body (zobaczymy jak będzie w najowszysch modelach którymi siewłaśnie ekscytujemy D200 to aparat o którym napisałę więcej dobrego niż złego. Mam też świadomość że wszystkie osądy mają odniesienie do czasu w którym były wypowiadane. Nadal twiedzę że w papierowej wersji, monochromatyczne ziarno na odbitkach bnardziej do mnie przemawia niż czerwone ciapki na wielu obrazkach z canonów tamtych czasów. Nie twierdzę jednak że to zawsze wina canona tylko często taki PP. Teraz podchodzę do tego chyba z większym wyważeniem - zależy co się kompu podoba.

Edit:
    Kilka razy napisałem już że uważam że wszystkimi nowymi body da się zrobić dobre zdjęcie. Podstawa to żeby fotograf który go używa znał jego mocne i słabe strony i potrafił z tym żyć.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 15-03-2012 o 15:10
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    Fatman wytłumacz mi proszę, nadmuchałeś pliki z 5dmk3 o 14mpx, czyli niemal o połowę, i dziwisz się że obrazki z d800 są ostrzejsze i mają więcej detalu?

to tak jakbyś walnął się młotkiem w palec i dziwił się, że boli
    Widzisz, a facetowi z DPR wyszło co innego. I dlatego fatman zrobił swoje. Przeczytaj pierwsze zdanie postu fatmana.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Najfajniejsze jest to, że RAWy z obu puszek -tej samej sceny są ogólnie dostępne i każdy może sobie wszystko sprawdzić osobiści -najsprawiedliwiej na świecie

Canon 5D Mk III:
    http://www.imaging-resource.com/PROD...5d-mkiiiA7.HTM

Nikon D800:
    http://www.imaging-resource.com/PROD...kon-d800A7.HTM

Oszczędny w słowach Awatar rhj
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

No i wychodzi mi,że 5d-mkIII jest lepszy(mniej szumi dla mnie)ale ja się nie znam.ponad 35lat w to się bawie,wzrok już nie ten-dlatego pewnie się myle?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rhj Zobacz posta
    No i wychodzi mi,że 5d-mkIII jest lepszy(mniej szumi dla mnie)ale ja się nie znam.ponad 35lat w to się bawie,wzrok już nie ten-dlatego pewnie się myle?
    A może się nie mylisz ? Każdy z nas ma jakieś tam inne odczucia itd. Ale tak z ciekawości -potrafisz rozwiązać zagadkę co jest z czego ? 4 wycinki iso 12800, C i N

Domyślnie

Fatman - skoro zdradziłeś poprawną odpowiedź, to teraz już nie ma zabawy
    A na moim laptopie i tak nie widać nawet, gdzie się kończy jeden sampel, a zaczyna drugi
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canoniarz6 Zobacz posta
    P.S. Jakby ktoś miał wątpliwości jaki sprzęt jest najlepszy, to mu odpowiem. ANALOGOWY.
    No dobra ale ktory?

....mały obrazek, sredni, lf, lustro, dalmierz, kompakt, af, manual, nikon, canon, contax, hassel, filmy bw czy kolor? zoomy czy stałki? automatyka czy manuale?...
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No dobra ale ktory?
    Wiadomo, że Nikon FM3A , ewentualnie Hasel 503, od biedy może być Leica od M6 wzywż
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 59 z 127 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów