Close

Strona 33 z 129 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Oj się tutaj prawie ludzisika pobiły

Ja uzywam LR od wersji pierwszej, i absolutnie musze oddać Stigowi rację. W porównaniu z 3.6 aktualna 4 jest po prostu odczuwalnie znacznie wolniejsza, i raczej nie jest to kwestia sprzętowa, bo mam cicha nadzieje, że i7+8GB ramu winno mu straczyć (wersja 3.6 na tym samym kompie fruwa).

Jak mnie pamięć nie myli to LR miał juz takie wpadki w przeszłości z niektórymi wersjami.

Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Tomek - czyli nalezy miec nadzieje, ze z updatem (oby pierwszym) wroci szybkosc i usuna buga z nieczytaniem krzywej przy imporcie bazy z trojki...

Domyślnie

Większość z Was twierdzi, że zwolnił w trakcie pracy. Próbowaliście wyeksportować jpgi?
    Ja wczoraj próbowałem... o matko i córko...
    D200 plus graty...

Domyślnie

zupelnie nie rozumiem tych zwolnien... systemy 32 czy 64 bit?
    na 64 bit nie widze specjalnej roznicy miedzy 4 a 3.6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    KS - az taki dramat??
    Puściłem wczoraj kilkanaście NEFów - zmniejszenie, 96dpi, wyostrzenie, proces 2012 - jedno zdjęcie mi zapisywał kilkanaście sekund!
    D200 plus graty...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    a na Maca coś mata????
    nx, to nx, bez względu na system komputera.

Ewentualne różnice są brane pod uwagę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

no niestety również odpuściłem....
    Po pomęczeniu sie LR przez cały dzień stwierdzam, że jednak to nie dla mnie.
    Nie twierdze, że jest kiepski, ale do rzetelnej obróbki zdjęć jest za słaby wg mnie.
    Czasem nawet potrzebuję warstw, no i tu wiadomo, że LR odpada.
    Ale jest kilka innych narzędzi w GIMPie (i pewnie PS), których brakuje mi w LR.

No i za nic nie pasuje mi pomysł na ten program.
    Widzę LR jako taki kombajn do wszystkiego, włącznie z tworzeniem galerii itp (nie urażając nikogo... zaawansowany picasa) a nie tego oczekuję po programie do obróbki zdjęć.

Oczywiście... przyzwyczajenia drugą naturą człowieka. Nie będę ukrywał, że pracując na GIMPie od lat znam go od podszewki, a nowy 2.7.5 już prawie 2.8 jednookienkowy po prostu mnie zabija.

Tego czego brakuje mi w PS to tez brakuje w LR (przynajmniej nie znalazłem by było inaczej) - brakuje mi możliwości tworzenia własnych skrótów klawiszowych ale bez kombinacji ALT lub CTRL + litera.
    W GIMPie mogę ustawiać same litery co niesamowicie usprawnia i przyspiesza prace.

Reasumując... mimo szczerych chęci LR mnie nie przekonał.
    Ale rozumiem, że innym może się podobać.

Domyślnie

siedemczwartych - jesli myslales ze LR zastapi Ci PS/Gimp, to sorrryyyyy ale za duzo wymagasz

Widze ze 4ka ma sporo bugow jeszcze: http://blogs.adobe.com/lightroomjour...ot-issues.html

Domyślnie

Jakie macie rezultaty w używaniu nowej funkcji: 'Remove chromatic abberations' ?

Ja generalnie lipne.

W przypadku zdjęć: N50 1.4 pełna dziura (lub f/2)
    - poza płaszczyzną ostrości (pierwszy plan fiolety),
    - bokeh w tle z obwódkami (liście itp)
    rezultatów w eliminacji CA brak.

Zdjęcia z zaznaczoną opcją lub bez wyglądają tak samo.

Nieco lepiej jest jak CA jest w płaszczyźnie ostrości: chociaż nie jest usuwana w 100%.

Przetwarzanie: Proces 2012
    Parę słoików + głowa na karku...

Strona 33 z 129 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów