Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: D300s vs D700

Domyślnie D300s vs D700

Cześć!
    Tak jak w temacie chcę kupić nową puszkę, ale nie wiem którą wybrać, nie chcę tworzyć kolejnego wątku pt "przewagi FX nad DX" tylko chciałbym dowiedzieć się którą puszkę wybrać - cropp + dodatkowe szkło (85mm 1. i ew sb-900/su-800 czy FX i to co mam (50mm+sb-700 i chińska radiówka)

z góry dzięki za odpowiedzi
    Pozdrawiam

Domyślnie

dx + 50mm lub fx + 85mm bo raczej jesli tak jak piszesz to mam wrazenie, ze nie do konca masz pojecie o czym piszesz i co ci jest w ogole potrzebne. Zreszta wystarczy poszperac w szukaj. Watkow takich na forum bylo pelno.
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

mam pojęcie oczym piszę mam stałkę 50 mm kupując puszkę dx dokupuję sobie 85, kupując FX nie dokupuję nic. stąd mój dylemat jedno szkło + lepsz puszka czy 2/3 szkła + słabsza puszka..

Domyślnie

A my jesteśmy wróżkami i mamy pewnie wiedzieć co fotografujesz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    A my jesteśmy wróżkami i mamy pewnie wiedzieć co fotografujesz...
    chyba nic konkretnego skoro kolega do dx chce 85 dokupic, a w fx tylko z 50 latac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    chyba nic konkretnego skoro kolega do dx chce 85 dokupic, a w fx tylko z 50 latac
    Chyba kolega mnie nie rozumie.. niestety nie mam 20 tyś. na aparat i szklarnie, jeżeli kupię FX nie będę miał narazie kasy na kolejne szkła.. jak kupie DX bd ją miał...

Fotografuję ludzi oraz sport.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartJestem Zobacz posta
    Chyba kolega mnie nie rozumie.. niestety nie mam 20 tyś. na aparat i szklarnie, jeżeli kupię FX nie będę miał narazie kasy na kolejne szkła.. jak kupie DX bd ją miał...

Fotografuję ludzi oraz sport.
    Chyba kolega na nie rozumie. Zadaje bardzo ogólnikowe pytania i oczekuje odpowiedzi nie wiadomo jakiej. Napisz może co fotografujesz, jakie masz plany, a może wtedy łatwiej będzie nam coś doradzić. Bo ja rozumiem jakbyś pytał o szkła do d3000 czy d3100 to ok - amator, który nie bardzo jeszcze wie co i jak, ale skoro pytasz o d700 czy d300s w taki sposób to pierwsze niestety co przychodzi na myśl to, że chyba jakaś podpucha lub średni żart.
    Ostatnio edytowane przez samson09 ; 12-03-2012 o 21:58

Domyślnie

CO fotografuję?
    Jak już wspomniałem, interesuję się fotografią ludzi oraz sportu,
    Wysokie ISO oferowane przez FX nikona nie jest mi niezbędne - strobist, zawsze w plecaku mam 1/2 lampy.
    niestety cena D700 jest wysoka przez co nie wystarczy mi na dodatkowe szkła, a jednak sama 50 mm to jest zamało.
    przy kupnie DX zostanie mi na kupno 35 mm i/lub 85 mm (jeszcze nie jestem pewien, przy kupnie FX przydało by się pozbierać na 85 mm, jeżeli pod DX to piorytet 35mm lub szerszy)
    Bardzo ogólnikowe pytania, fakt ale nie chcę zakłądać kolejnego wątku gdzie wymieniane będą zalety i wady FX/DX lecz chciałbym się dowiedzieć która z tych opcji będzie rozsądniejsza.
    Jakie mam plany? nie bardzo rozumiem, jeżeli chodzi oto czy chcę się bawić w fot. pro to tak.
    Sport konkretnie to wyczynowa jazda na rowerze (Dirt)
    znam i wady i zalety FX/DX z wiedzy teoretycznej jak i praktycznej (fociłem zarówno d300s jak i d700, 5d, 5dmkII, 1dmkIII,1dmkIV)ale wciąż nie potrafię sobie odpowiedzieć na pytanie czy narazie pozostać w DX i mieć więcej szkieł czy myślec przyszłościowo i kupić FX
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartJestem Zobacz posta
    CO fotografuję?
    Jak już wspomniałem, interesuję się fotografią ludzi oraz sportu,
    Wysokie ISO oferowane przez FX nikona nie jest mi niezbędne - strobist, zawsze w plecaku mam 1/2 lampy.
    niestety cena D700 jest wysoka przez co nie wystarczy mi na dodatkowe szkła, a jednak sama 50 mm to jest zamało.
    przy kupnie DX zostanie mi na kupno 35 mm i/lub 85 mm (jeszcze nie jestem pewien, przy kupnie FX przydało by się pozbierać na 85 mm, jeżeli pod DX to piorytet 35mm lub szerszy)
    Bardzo ogólnikowe pytania, fakt ale nie chcę zakłądać kolejnego wątku gdzie wymieniane będą zalety i wady FX/DX lecz chciałbym się dowiedzieć która z tych opcji będzie rozsądniejsza.
    Jakie mam plany? nie bardzo rozumiem, jeżeli chodzi oto czy chcę się bawić w fot. pro to tak.
    Sport konkretnie to wyczynowa jazda na rowerze (Dirt)
    znam i wady i zalety FX/DX z wiedzy teoretycznej jak i praktycznej (fociłem zarówno d300s jak i d700, 5d, 5dmkII, 1dmkIII,1dmkIV)ale wciąż nie potrafię sobie odpowiedzieć na pytanie czy narazie pozostać w DX i mieć więcej szkieł czy myślec przyszłościowo i kupić FX
    pozdrawiam
    do sportu d300 jest super i zyskujesz cropa 1,5x Do portretu d700 i masz cycuś glancuś oczywiście obiema puszkami zrobisz co planujesz, ale jak nie masz kasy to bierz d300s i sprawa załatwiona. dorobisz trochę kasy d700 podobno (jak plotki głoszą) stanieje i juz będziesz mieć 2 puszki
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

mały offtopic - aikidudi wstawiłem Ci zdjęcia do wglądu w wątku o sigmie 24-70 bo Badol chyba zajęty bardzo W razie pytań pisz w wątku.

Do BartJestem

Jeśli nie masz kasy na fx to nie pchaj się na siłę. Dokup szkła i d300s i po problemie. Jak dozbierasz do d700 to 35,50 i 85 na fx też Ci będą pasować.
    Ostatnio edytowane przez samson09 ; 12-03-2012 o 22:23

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów