Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: D300s vs D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haradrimm Zobacz posta
    Kup szkła i D300s, później najwyżej zmienisz sobie puszkę na D700/D800 lub następcę D700. Szkła dużo mniej tracą na wartości niż body i dadzą Ci sporo więcej możliwości na DX niż d700 tylko z 50mm.
    Trudno się nie zgodzić, choć (nie mam pełnej klatki) czasem wydaje mi się, że wolałbym zestaw: FF + 1 dobry, b.jasny, stałoogn. obiektyw...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Prawda jest taka, że niezależnie od decyzji, będzie to w sumie bardzo dobry wybór
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szturmowiec Zobacz posta
    Trudno się nie zgodzić, choć (nie mam pełnej klatki) czasem wydaje mi się, że wolałbym zestaw: FF + 1 dobry, b.jasny, stałoogn. obiektyw...
    Tez tak myslalem, dopoki nie kupilem tej slawetnej, opiewanej tu achami i ochami pelnej klatki.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Tez tak myslalem, dopoki nie kupilem tej slawetnej, opiewanej tu achami i ochami pelnej klatki.
    No i co?
    Napisz więcej, czar prysł?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

aikidudi, mógłbyś napisać coś więcej o plotkach na temat tego, że D700 ma potanieć?
    Swoją drogą jak kolega wyżej, potrzebuje - ale opini - od tych, którzy już mają D700. Jak D700 sprawuje się przy studio, tam gdzie sporo ingeruje sie w fotkę PSem - retusz itd?
    Ktoś powie to bierz 5dmk2 bo studyjny no i tak by było gdyby nie to, że śluby także wchodzą w grę a tu AF bardzo mi się się podoba przy tej puszce i wolałby nie ryzykowac. Podsumowując body do wedding Photos, Fashion, Glamour, Beauty, gdzie ostatnie wymagają sporo pracy w ps. Sporo jest zdjęć z tej tematyki wykonanymi z d700, natomiast brak informacji praktycznych. Stąd pytam o to konkretne body w tej konkretnej tematyce?
    studio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    No i co?
    Napisz więcej, czar prysł?
    Nie, nie prysl. Ale trzeba pamietac, ze fakt posiadania FF nie spowoduje, ze bedzisz robil lepsze zdjecia.
    Generalnie jesli ktos nie uzywa bardzo wysokiego ISO i nie potrzebuje papierowej GO, a posiada juz np. D300 to IMHO najrozsadniej jest inwestowac w szkla. Zakup FF w takim przypadku nic nie wniesie do systemu, poza wiekszym ciezarem w torbie.
    Kolega pisze o jednym obiektywie+FF. To stanowczo za malo. Ja przymierzalem sie do FF+24+50+85+135, m.in. dlatego nabylem FF bo w DX bylo ciezko o jasne odpowiedniki szerszych szkiel. Teraz prosciej, bo Nikon odrobil lekcje i uzupelnil luki m.in. 35/1.8G. Pozniej zaniechalem ten projekt, bo okazalo sie, ze nie lubie zmieniac szkiel.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 17-03-2012 o 08:58
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów