Szukaj
To mnie nomen omen oświeć miszczubo moim zdaniem w słoneczny dzień można znaleźć setki jeśli nie tysiące miejsc gdzie odpowiednio ustawiając modelkę można obyć się bez lampy... z tego co napisałeś wynika, że bez lampy błyskowej w ogóle nie da rady zrobić poprawnie naświetlonego zdjęcia, no bo jeśli w słoneczny dzień nie da rady to co dopiero jak słońca zabraknie
![]()
Ale nie napisałeś wcześniej, że można się obyć bez lampy tylko, że uzywanie lampy w taką pogodę to nieporozumienie, stąd moja odpowiedź.
pozdrawiam
Tomek
Można. Ale w słoneczny dzień można znaleźć też setki, o ile nie tysiące zastosowań dla lampy błyskowej. Odsyłam ponownie do http://strobox.com/
Wow, ale dużo wywnioskowałeś ze zdania "Jeśli tak uważasz to znaczy, że się nie znasz.".![]()
panowie już o świetle sporo popowiedzieli, to i ja dwa słowa dorzucę o ...modelce.
przedstawiełeś ją nieestetycznie. kadry niedbałe. żadne.
buzia zbyt wycofana. na dwójce zdeformowana dłonią.
daj pooddychać zdjęciom. zostaw więcej miejsca. portret to nie li tylko rejestracja ust i oczu.
zresztą cała sesja wydaje się kompletnie nieprzemyślana.
pstrokata stylizacja. cienie na buzi pomimo walnięcia lampą.
po co taka sceneria?
po co takie pstrokacizny odciągające uwagę od portretowanej osoby.
sporo pracy jeszcze przed Tobą.
aparat jest. modelka też. światło masz i zaokienne i flashowe.
działaj. teraz może być już tylko lepiej.
Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 11-03-2012 o 03:52
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
nie czytalem komentarzy i mysle ze juz to napisano..
ale dla mnie flashem oraz podejsciem do modelki zabiles te zdjecia...
wszystko na nie niestety
wlacz sobie moj kanal na youtube i tam masz filmy jak uzywac blendy..
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami