Szukaj
a jak juz ze stopki to z końcówką zmiękczającą i palnik w góre. Trzeba próbować, próbować, a w pomieszczeniach odbijać od scian sufitów.spodoba się zobaczysz
W mojej ocenie zbyt mocne światło obniża walory estetyczne zdjęć.
Dodatkowo kadrowanie nie wygląda na przemyślane.
Modelka wygląda bardzo sympatycznie więc proponuję powtórzyć sesję w bardziej sprzyjającym oświetleniu.
patrzę, podglądam obserwuję ...
D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900
a powiedzcie mi Panowie, dlaczego na kazdym monitorze widze te zdjecia inaczej ? (- od wyblakłych po nasycone)
zapisane w standardzie srgb
o błyskach poprzednicy już trochę napisali a ja dodam od siebie że na wszystkich prócz 4 za dużo góry, wiem że nie chodzi Ci o kadry ale tak apropo![]()
Nikon D90 + N 18-105mm + N 35mm + SB 900 + RF-603, doprawione chińszczyzną......ogólnie kształtujący się
A modelka to wmurowana w podłoże, że nie dało się jej odpowiednio do światła ustawić? używanie lampy błyskowej w taką pogodę to jakieś nieporozumienie, widzę, że nadchodzi era "fotografów" co to uważają, że bez AF, stabilizacji, ISO5000000 i sztucznego światła zdjęcia zrobić się nie da... mieć takie warunki i tak skopać zdjęcia... brak słów, SB-900? - może najpierw jakaś książka o fotografowaniu, chociażby instrukcja obsługi aparatu na początek... zdjęcia zdecydowanie na NIE.
Skontaktuj się z nami